Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieparet lämnar Sverige för USA

Publicerad: 13 maj 2013, 12:30

Per och Cecilia Blankens.

Foto: Pressbild och Andreas Elgstrand.

Per Blankens, senast vd för tv-produktionsbolaget Friday TV, och hans fru Cecilia, frilansjournalist, lämnar Sverige för USA. Han har fått ett toppjobb på produktionsjätten Fremantle, och hon fortsätter frilansa. Familjen bosätter sig i Los Angeles.


Ämnen i artikeln:

Friday TVCecilia BlankensPer Blankens

Per och Cecilia Blankens och deras två barn flyttar från Stockholm till Los Angeles.

– Det stämmer. Det känns jättekul. Jag har varit där en sväng tidigare och LA är en fantastisk tv-stad och det är en dröm att få jobba där, säger Per Blankens på telefon från New York där han är på semester med familjen.

Exakt vad han får för roll på Fremantle är oklart.

– Det får jag återkomma till, säger Per Blankens som tillträder i sommar.

Per Blankens blev vd för Friday TV för ett år sedan och slutade nyligen. Han har producerat en rad stora tv-satsningar, bland annat komediserien c/o Segemyhr, Sen kväll med Luuk, Melodifestivalen 2006 och 2007 samt fem säsonger av Idol. För det har han vunnit både Kristaller och Aftonbladets TV-pris.

Cecilia Blankens har tidigare arbetat på bland annat Expressen, produktionsbolaget Meter samt systrarna Amanda Schulmans och Hannah Widells bolag Perfect Day Media. Hon är frilansjournalist och modebloggar för tidningen Mama. Hon har även skrivit Andreas Lundstedts biografi "Mitt positiva liv".

– Jag ska fortsätta att frilansa och har en del intressanta uppdrag på gång, säger Cecilia Blankens.

Simon Romanus har tillträtt som ny vd på Friday TV efter Per Blankens.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.