Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieprofessor anklagar SR för desinformation

Publicerad: 9 oktober 2013, 10:38

Staffan Sundin, medieprofessor LTU.

Foto: Pressbild.

Staffan Sundin, professor vid Luleås Tekniska Universitet, LTU, går till frontalangrepp mot P4 Norrbotten och menar att stationen har gått ut med felaktig information i en nyhet med rubriken ”LTU-utbildningar i Piteå missar målen.” Nyhetssändaren Lena Eldenbrink hävdar dock att man har gått på en pressrelease från Universitetskanslerämbetet, UKÄ.


”Den samlade bedömningen blir att utbildningen har bristande kvalitet.”  Så inleder P4 Norrbotten sin nyhet om att LTU-utbildningar i Piteå inte  skulle leva upp till kraven från Universitetskanslerämbetet, UKÄ.

Medieprofessorn  Staffan Sundin vid Institutionen för konst, kommunikation och lärande  på Luleås Tekniska Universitet, LTU, är mäkta irriterad över  rapporteringen och menar att P4 Norrbotten sprider ren desinformation.

–  UKÄ utvärderade oss i april 2012 och ansåg att vi inte uppfyllde målen  och vi fick ett år på oss att ändra på det. Vi har nu uppfyllt samtliga  mål och har fått bedömningen att vi har en hög kvalitet på utbildningen,  men likt förbannat går P4 Norrbotten ut med att vi missar målen, säger  han.

Han uppger också att han har försett P4 Norrbotten med underlag, men att artikeln ändå ligger kvar på deras hemsida.
–  Jag är skitförbannad. Då jag skickade underlaget fick jag ingen respons  och när jag frågade varför jag inte fått något svar fick jag heller  ingen respons, säger Staffan Sundin.

P4 Norrbottens nyhetssändare Lena Eldenbrink menar att man har gått på ett pressmeddelande från UKÄ.
– Där konstaterar man ju på en rad punkter att kandidatutbildningen inte lever upp till de mål som krävs, säger hon.

Hon hävdar också att stationen inte har fått något underlag från Staffan Sundin, men att professorn köper inte förklaringen.
– Jag misstänker att vissa fiender till oss ligger bakom detta, säger Staffan Sundin.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.