Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieprofilerna ska hjälpa Viking Line att stoppa våldtäkterna

Publicerad: 17 februari 2017, 12:37

Foto: Wikimedia Commons

Medieprofilerna och debattörerna Katerina Janouch och Ann Heberlein deltar i Viking Lines expertkommité som ska förbättra tryggheten ombord på färjorna.


Ämnen i artikeln:

Ann HeberleinKaterina JanouchViking Line

De senaste åren har en mängd olika färjevåldtäkter uppmärksammats. Varje år söker ett 20-tal våldtäktsoffer från Finlandsfärjorna hjälp på Södersjukhuset i Stockholm. Nu väljer Viking Line att instifta en expertkommité som ska hjälpa företaget att säkerställa tryggheten ombord på färjorna, det rapporterar finska Hufvudstadsbladet.

Bland medlemmarna i kommittén ingår bland annat författaren, universitetslektorn och debatörren Ann Heberlein och sexrådgivaren Katerina Janouch. Båda debattörerna har under det senaste året varit i hetluften efter inlägg i migrationsdebatten.

– Vi jobbar jättemycket med trygghetsfrågor och det här är ett led i den stora helheten. Vi samarbetar med myndigheter, till exempel Polisen, men vi beslöt att tillsätta en utomstående grupp av experter, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström till Hufvudstadsbladet.

På frågan huruvida Viking Line kände till de kritiserade inläggen svarar Johanna Boijer-Svahnström att Janouch är rekryterad på grund av sin kompetens och att hon kontaktades innan inläggen i tjeckisk tv. Janouch lämplighet debatterades men företaget kom fram till att man ville ha en bred grupp med olika sorters kompetenser.

Heberlein förespråkade i en krönika i Expressen november 2016 ett ökat informationsinslamlande av våldtäktsmän. "Vi måste göra allt vi kan för att reducera antalet sexualbrott. I det arbetet får vi inte ducka för fakta, även om de är obekväma."

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.