måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieprofilerna sörjer och hyllar Christian Falk

Publicerad: 25 juli 2014, 06:07

Christian Falk

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Producenten och artisten Christian Falk hedras efter sin död, miljonregn över Leif GW Persson och journalister gripna i Iran. Det är några av nyheterna i dagens morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonNorra SkåneSommar i P1Henrik SchyffertChristian Falk

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Branschen hyllar Christian Falk
Musiksverige sörjer artisten och producenten Christian Falk efter beskedet att han förlorat kampen mot cancern i går. På lördag sänds hans sommarprat i P1 och många är branschprofilerna som hyllar honom.

– Han var en av de absolut roligaste människorna som jag någonsin har träffat. Han var Oscar Wilde-smart i sina snabba, cyniska, torra och korrekta kommentar. Han var väldigt, väldigt rolig, säger Henrik Schyffert till Aftonbladet.

Också på Twitter var sorgen och hyllningarna närvarande:

"Älskade Christian Falk. Hjältar dör inte. Med Imperiet definierade du mig och en hel generation. Tack för att jag fick vara med om det", skriver författaren och Expressens krönikör Marcus Birro.  

"Svensk musik hade inte låtit som den gör idag utan Christian Falk. Brygga mellan genrer (rock, soul, house, hiphop), mellan generationer.", skriver musikskribenten Jan Gradvall.

"Vila i frid, Christian Falk. Tack för alla outplånliga minnen", skriver Aftonbladets Per Bjurman.  

"Åh herregud!Christian Falk har gått bort. Vilken shock. Vilken himla förlust.Finns så mycket att säga om verk och arv. Tankar till familjen.", skriver Sveriges Radios Ametist Azordegan.

Miljonregn över Leif GW Persson
Tv-personligheten och Expressen-krönikören Leif GW Persson mer än fördubblade rörelseresultatet i sitt bolag under 2013 till fem miljoner, enligt Dagens Opinion. Den starka resultatutvecklingen beror på att Leif GW Persson valde att sänka lönekostnaderna i aktiebolaget, som i huvudsak lär gå till honom själv. I stället valde han att plocka ut en större del av pengarna som vinstutdelning. Vilket beskattas lägre än inkomster av tjänst. Utdelningen i bolaget var tre miljoner kronor, mer än hela vinsten föregående år.

Journalister gripna i Iran
Fyra journalister har gripits i Iran. Tre av dessa har både iranskt och amerikanskt medborgarskap. En av dem är Washington Posts korrespondent Jason Rezaian. Pressfrihetsorganisationen CPJ kräver att de släpps. Enligt organisationen sitter 35 journalister fängslade i landet, det rapporterar TT-Reuters.

Grävreporter riskerar uppsägning
Norra Skånes granskande reporter Berit Önell blev omplacerad av tidningsledningen. Nu riskerar hon uppsägning efter att ha tackat nej till något som beskrivs som en låtsasplacering i Perstorp, ett försök att bli av med henne, rapporterar Journalisten.

Presleys bibliotekskort till salu
Den som vill köpa Elvis Presleys bibliotekskort har du sin chans den 24 augusti då föremålet auktioneras ut. Övrig memorabilia är en  Martin D-28-gitarr, Cadillac Seville och en kopia av originalmanuset till filmen "Love me Tender", skriver Rolling Stone. Det är första gången  en auktion av Elvis-föremål äger rum i hans forna hem Graceland i Memphis.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev