Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediernas pik mot Donald Trump efter Charlottesville

Publicerad: 18 augusti 2017, 07:09

Donald Trump har fått kritik för sina uttalanden efter attacken i Charlottesville. Nu släpper amerikanska medier veckans ettor – som inte direkt är till Trumps fördel.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Det var i helgen som en bil plöjde in i demonstrerande antirasister i Charlottesville, USA. En person dödades och 19 skadade fördes till sjukhus. Attacken klassades snabbt som en terrorattack, bland annat av USA:s justitieminister Jeff Sessions. Men Donald Trump väntade länge innan han ens kommenterade attacken.

När han väl gjorde det fick han mycket kritik för att inte vara tillräckligt fördömande. Kritiken kom till och med från de egna leden. I stället har han sagt att det var orättvist att döma alla som tågade under det högerextrema mötet i charlottesville.

– Det fanns många i den gruppen som var där för att protestera på ett oskyldigt och väldigt lagligt sätt, sa presidenten under en presskonferens.

Nu har Times, The New Yorker och The Economist släppt sina ettor för veckans magasin. De ser ut så här.

— The New Yorker (@NewYorker) 17 augusti 2017An early look at next week's cover, "Blowhard," by David Plunkert: https://t.co/VuBXtwJCUQ pic.twitter.com/zsDHVOBBQO
— Holly O'Reilly (@AynRandPaulRyan) 17 augusti 2017The new @TIME Magazine cover. Oh, wait. It gets better. pic.twitter.com/QXYgIy9rac
— Miranda Yaver (@mirandayaver) 17 augusti 2017Upcoming @TheEconomist cover highlighting Trump's defense of white supremacy. We can't normalize this. pic.twitter.com/HoZAs6TRSb

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.