Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediernas programledare granskar Area 51

Publicerad: 26 juni 2014, 11:54

Foto: SR

"Genier & foliehatter. Det är ett nytt P1-program som ska granska olika konspirationsteorier. P1-programmet leds av Tove Palén och Martin Wicklin, som också är Mediernas programledare.


Ämnen i artikeln:

MediernaMartin Wicklin

- Konspirationsteorier kan ju vara harmlösa och roliga, som den att människan aldrig landat på månen. Men också farliga och vidriga när dom riktas mot grupper och människor. Till exempel den seglivade myten att romer stjäl barn eller att judarna styr världen, säger Martin Wicklin i en kommentar.

Han är utbildad radioproducent vid Dramatiska Institutet och ligger bakom program som "Övernaturligt", "Storstadsdjungeln" och "Lyssnarens Guide till galaxen".

Han har också varit redaktör för TV8 samt reporter på TV4:s Kalla Fakta och SR:s grävprogram Kaliber.

I programmet får lyssnarna följa med till Area 51 och kika igenom nyckelhålen hos de mest slutna sällskapen - Area 51 är den icke-officiella benämningen på en amerikansk militärbas belägen i Lincoln County i delstaten Nevada.

- Det finns en anledning till att konspirationsteorier och populärkultur går hand i hand. En bra konspirationsteori har alla ingredienser som gör en bra historia. Och det har Hollywood fattat, säger Tove Palén i en kommentar.

Hon är utbildad radioproducent vid Stockholms dramatiska högskola. Hon ligger bland annat bakom P1-dokumentären "Prinsen av Gamla Stan" och har också gjort reportage för P1-programmen "Stil" och just "Medierna".

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MediernaMartin Wicklin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.