Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mediernas programledare i blåsväder för sexism

Publicerad: 13 april 2015, 10:37

Martin Wicklin är programledare för Medierna och driver "Radio Råsunda".

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Martin Wicklin är till vardags programledare för Medierna i P1. Men han driver också AIK-podcasten Radio Råsunda. Nu har han hamnat i blåsväder efter att ha slagit fast att domaren Michael Lerjéus är en "hora". – Om någon missförstår det får man oförblommerat be om ursäkt, säger han till P1-programmet Tendens.


Ämnen i artikeln:

MediernaAIKMartin Wicklin

Tendens handlar i dag om det grova språkbruket på Sveriges fotbollsläktare. En del av programmet handlar om hur domaren Michael Lerjéus kallades för "hora" efter att ha dömt derbyt mellan AIK och Hammarby tidigare i år.

I podcasten Radio Råsunda säger Martin Wicklin, som också är programledare för Medierna och Söndagsintervjun i P1, så här:  

"Jag tycker inte man ska kalla folk för hora. Jag tycker det är det bland det värsta man kan göra. Jag tycker inte man ska kalla domare till höger och vänster för hora. Det är skillnad när Lerjéus, som ju är en hora, där ser jag inte riktigt varför man inte bara kan "stating the obvious".

På Twitter har han också sagt att domaren i fråga är en "skam för svensk fotboll". När Tendens konfronterar honom med citatet menar Wicklin att det handlar om humor, och att det är taget ur sitt sammanhang.  
– Det är ju ett svar på en fråga som är ställd med sådan uppenbar ironi...  

Reportern: Men jag förstår fortfarande inte hur det var roligt om det var ett skämt?
– Jag tycker inte heller det var roligt. Det var Björn (Enjebo, en annan programledare) som tog upp det.

Lite senare i diskussionen ber Martin Wicklin om ursäkt i fall någon har missförstått honom.

Domaren Michael Lerjéus säger till Tendens:  
– Han är en fristående individ som säger vad han vill. Det får stå för honom. Jag skulle inte säga sådana saker inför mina barn. Jag tycker att det är tragiskt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MediernaAIKMartin Wicklin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.