Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medietryck utlöste Ebola-larm

Publicerad: 1 september 2014, 06:02

Kvällstidningarna om misstänkta Ebola-fallet.

Tryck från medierna gjorde att SLL gick ut med releasen om misstänkta Ebola-fallet, Anna Hedenmo kritiseras för skratten åt Löfven och hackning av iCloud uppges ligga bakom de läckta nakenbilderna på Hollywood-kändisarna. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Medietryck utlöste Eboloa-larm
Medierna fick in tips när den misstänkt ebolasmittade patienten hämtades av folk i skyddsdräkter i Solna centrum. Det pressmeddelande som Stockholms läns landsting senare publicerade föregicks av intensiva påtryckningar från media, enligt TT/Omni.
– Vi gick ut med det därför att medierna redan visste om det. Hade vi inte gått ut med en pressrelease hade ju i alla fall alla ringt, säger Åke Örtqvist, chef för SLL:s smittskyddsenhet.
Det har funnits flera misstänkta fall av Ebola i Sverige tidigare.

Skrattande Hedenmo sågades på Twitter
SVT:s programledaren Anna Hedenmo kritiseras för sina skratt i gårdagens utfrågning av Stefan Löfven. Många tolkade det som att Hedenmo skrattade åt Löfvens svar, vid ett flertal tillfällen
"Tycker Stefan Löfven är klen idag, men Anna Hedenmo bör inte fnissa åt honom. Låt tittarna bedöma själva - det räcker.", twittrade Jonas Ransgård (M) Vice ordförande i Göteborgs kommunstyrelse.
"Nu skrattar Hedenmo igen efter att avbrutit Löfven igen. Oseriöst agerande.", twittrade Ehsan Fadakar, debattchef på Aftonbladet.
S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld:.
– Jag uppfattade skratten mer som ett uttryck för frustration än som hån. Men skratten tog fokus från de sakfrågor som diskuterades, säger han til Aftonbladet.
Hedenmo menar att det inte alls var menat som ett hån, utan mer som upopgivenhet över det politiska spelete, att inte få ordentliga svar på frågorna.

iCloud-hack uppges ligga bakom läckta nakenbilder på kändisar
Intrång i iCloud uppges ligga bakom jättehackningen av kändisars mobiltelefoner och nakenbilder. Bland de kändisar vars bilder påstås ha läckt ut nämns bland annat Avril Lavigne, Hillary Duff, Jennifer Lawrence och Kate Upton, skriver Mashable enligt Omni.

SVT sörjer Brasse Brännström
Den folkkäre skådespelaren och komikern Lars-Erik "Brasse" Brännström har avlidit. Han blev 69 år.
Producenten till barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter", Bengt Linné, är en av alla de som djupt sörjer Brasses bortgång.
– Han var otroligt idérik och hade en massa infall i studion. Han var lysande som komisk skådespelare, säger Bengt Linné till SVT.

Klart för naket i Game of Thrones
Cersei Lannister
(Lena Headey) får klartecken för att vandra naken i King's Landing i "Game of thrones", skriver Expressen. Det lokala filmbolaget i Kroatien, där serien spelas in, har tidigare satt stopp för nakenscenerna som bland annat var tänkta att filmas i St Nicolai-kyrkan i Dubrovnik. Men hon får inge gå in i kyrkan – i stället bygger man en låtsaskyrka.

Apple värvar techjournalist
Apple värvar techjournalisten Anand Shimpi, som ligger bakom sajten Anandtech. Rekryteringen beklräftas av Apple men det är fortfarande hemligt vad han ska göra, enligt Recode.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.