Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Medieutredningen kommer med sitt delbetänkande

Publicerad: 5 november 2015, 13:08

Medieutredaren Anette Novak.

I dag lämnar Anette Novak över Medieutredningens delbetänkande till kulturministern. Här kan du läsa vad de har kommit fram till.


I dag överlämnar medieutredningen sitt delbetänkande till kulturminister Alice Bah Kuhnke. Delbetänkande på drygt 350 sidor är det en genomgång av nuläget och en blick mot framtiden. Här kan läsa hela rapporten.

Utredningen har vid flera tillfällen fått hård kritik från branschen. Medieföreträdare har vid flera tillfällen ifrågasatt utredare Anette Novak för att inte har lyssnat på de svenska mediebolagen och deras syn på utmaningarna. Hon har i sin tur svarat att de har varit välkomna på de öppna sammanträden som anordnats, och att beslutet att nobba enskilda möten syftar till att värna utredningens oberoende.

Efter dagens överlämnande ska arbetet med utredningen fortsätta. Planen är att den ska vara klar den 30 april nästa år och då ska de levera konkreta förslag.

– Vi har under den första fasen av utredningsarbetet fokuserat på medborgarnas behov och kartlagt tillgången till och användningen av kvalitativ journalistik i det nya, framväxande medielandskapet. En slutsats är att det svåra ekonomiska läget för de kommersiella medierna redan drabbat demokratin, säger Anette Novak, i ett pressmeddelande.

Utredningen leds av Anette Novak. Till sin hjälp har hon Brit Stakston, Claes Magnusson, Emma Crépin, Göran Blomberg, Johanna Frelin, Martina Wagner, Mikael Zackrisson, Olle Lidbom, Oscar Westlund, och Sara Öhrvall.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.