Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Medveten katastrofrapportering om SJ"

Publicerad: 9 maj 2011, 10:28

Ulf Adelsohn, SJ:s tidigare styrelseordförande, kritiserar mediernas rapportering om tågjätten. Han kallar den för medveten katastrofrapportering och menar att journalisterna undvikit att skrivit om vad pengarna egentligen har gått till.


Ämnen i artikeln:

Ulf Adelsohn

Ulf Adelsohn.

För en månad sedan avgick Ulf Adelsohn som SJ:s styrelseordförande. Nu kritiserar han mediernas rapportering av verksamheten. Ulf Adelsohn menar bland annat att media medvetet fokuserat på de negativa aspekterna och låtit bli att rapportera det som faktiskt varit bra och som SJ bidragit med.

– Det kommer ständigt vissa ”drives” mot SJ. Media plockar då fram folk som haft problem med trafiken och väljer att fokusera på dem. Det finns en otroligt bestämd linje i rapporteringen, en katastrofrapportering, säger Ulf Adelsohn til Second Opinion.

Ulf Adelsohn menar även att medierna överdrivit, fokuserat på fel aktörer och missat att skriva om att SJ gått med stor vinst de senaste åren.

– Det har skrivits spaltmeter om att priserna är för höga, men nästan ingenting om vad pengarna faktiskt går till och hur många människor vi transporterar dagligen. Om tusen tåg kommer i tid och ett inte gör det så skrivs det att SJ inte kan hålla tidtabellen, säger han.

Några synpunkter på rapporteringen kring sin egen avgång har Ulf Adelsohn dock inte.

– När det gäller min avgång har den skildrats korrekt. Jag upplever att jag blivit oklanderligt citerad.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Ulf Adelsohn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.