Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mejlbombad – då vill han ge näthatarna en kram

Publicerad: 3 juli 2014, 08:34

Ehsan Fadakar.

Foto: Aftonbladet.

Efter krönikan om Erik Hamréns och Pia Sundhages poserande med SDU-gänget i Almedalen har Aftonbladets Ehsan Fadakar mejlbombats med näthat. Nu bjuder han in sina belackare till kaffe, bullar och kramar i Aftonbladets tält i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

Ehsan FadakarAftonbladetAlmedalen 2014

Aftonbladets debattchef och kolumnist Ehsan Fadakar skrev krönikan ”Har Erik Hamrén någon som helst gräns?”efter att Erik Hamrén och Pia Sundhage gått i SDU:s pr-fälla i Almedalen.

Resultatet: Hatet bara vällde in i hans mejlkorg.

Hur ser du på reaktionerna?

– Det är exakt som vanligt. Det är så här när jag skriver om rasism som det hade varit om jag skrivit att luft är en mänsklig rättighet, säger Ehsan Fadakar.

Hur tacklar du generellt den här typen av hatmejl/kommentarer?
– Jag läser alla som har en rolig inledning. Suprise me! Ska man bli välläst som näthatare så måste man vässa sitt game. Sen sparar jag allt i mejlkorgen "fanmejl".

Vad är det värsta du råkat ut för på det här området?
– Förmodligen står det något hemskt i något av de tusentals mejl jag ännu inte läst. Men jag är inget offer, så här är det att vara i offentligheten. Och det finns många andra som har det mycket värre och är helt ensamma mot hatarna.

Har det blivit värre?
– Till och från. Just nu verkar stollarna ha semester. Det innebär förstås gott om tid att formulera sig hatiskt och logga in och ut från sina olika konton.

Din hälsning till dem som mejlbombat dig?
– Kom till Aftonbladets tält i Almedalen så bjuder jag på kaffe och bullar. Kanske till och med en kram.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.