Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mejluppror mot Herlitz

Publicerad: 4 januari 2010, 14:22

Tecknaren Hans Lindström är ett av offren för Dagens Nyheters besparingsåtgärder. Nu har han startat ett mejluppror mot chefredaktören Gunilla Herlitz. – Jag hoppas att mina intelligenta fans får henne att ändra sig, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterGunilla Herlitz

Gunilla Herlitz. Foto: Hanna Teleman.

Namn & Nytt-tecknaren Hans Lindström är en av de frilansare som ratas av DN i jakten på besparingar.

Så här skiver han på sin sajt:

”Efter si så där 15 års tecknande i Dagens Nyheter har jag fr.o.m. 2010 plötsligt fått sparken från tidningen. Varför vet jag egentligen inte. Det sas att det var för att spara pengar. Så ni kan ju alltid mejla DN:s chefredaktör, ansvarige utgivare och vd Gunilla Herlitz (gunilla.herlitz@dn.se) och säga att det var lite dumt att göra sig av med en av landets mest begåvade skämt- & satirtecknare för att spara korvören”.

Gunilla Herlitz har hittills mottagit 15-20 mejl från Lindströms beundrare.

– Det var dumt att sparka mig eftersom jag är en begåvad tecknare. Jag hoppas att mejlen mina fans skickar till Herlitz får effekt. Hon har svarat dem att hon ska summera detta och ta hänsyn till deras åsikter, säger Hans Lindström.

Gunilla Herlitz:

– Självklart måste man ta intryck av vad läsarna tycker, jag tar hänsyn till deras åsikter.

Kommer han att få fortsätta trots allt efter detta?

– Jag tar intryck av vad läsarna tycker, men DN måste spara pengar. Vi ser över alla frilansavtal. En del omförhandlas och en del sägs upp. DN har väldigt många frilansare och det tar tid att gå igenom alla avtal, så jag kan inte svara på det i nuläget.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.