Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mellin och Anderfelt blir nyckelpersoner

Publicerad: 7 januari 2008, 10:32

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har i dag gått ut till medarbetarna i ett mejl och förklarat att någon ny redaktionsledning inte kommer att presenteras inom kort. Men två nyckelpersoner har utsetts till vidare: Lena Anderfelt och Lena Mellin.


Lena Anderfelt och Lena Mellin. Foto: Aftonbladet

Jan Helin dröjer med presentationen av en ny redaktionsledning på Aftonbladet. Men i dag gick han ut i ett mejl till medarbetarna och presenterade två ”nyckelpersoner” som tar hand om de viktigaste arbetsuppgifterna så länge.

Lena Anderfelt, som är ansvarig för nyhetsreportage, kommer att bli tillförordnad redaktionschef och hjälpa Helin att ”formera en ny ledning”, skriver han i mejlet till de anställda på Aftonbladet.

Samhällschefen Lena Mellin blir ställföreträdande ansvarig utgivare och kommer att sköta kommunikationen med PO (Yrsa Stenius).

Till Resume.se säger Jan Helin att Lena Mellin "garanterat kommer att fortsätta att vara ställföreträdande ansvarig utgivare", även i framtiden.

– Vad gäller Lena Anderfelt så kommer vi ihop organisera om både nyhets- och redaktionsledningen.

Hon hjälper dig bygga en ny ledning – då kommer hon väl att sitta med i den också?

– Det skulle inte förvåna mig.

När har du en ny redaktionsledning klar? Handlar det om dagar, veckor eller månader?
– Det ska inte behöva ta månader.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.