Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Melodifestivalens programledare gör reklam – trots SVT:s förbud

Publicerad: 29 januari 2016, 10:55

Charlotte Perrelli ska vara programledare i Melodifestivalen – och medverkar i reklam för Comviq

SVT har tidigare fått kritik för att vara inkonsekventa i sin policy kring reklamuppdrag. Nu medverkar en av Meleodifestivalens programledare Charlotte Perrelli i reklam för Comviq. – Komplex fråga, säger Thomas Hall, SVT:s programchef för nöje till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

SVTCharlotte Perrelli

Så sent som förra stod det klart att Loa Falkman blev av med sitt hedersuppdrag att ringa in det nya året i SVT. Orsak? Den folkkäre operasångaren och skådespelaren hade skrivit kontrakt med ICA och återkommer varje vecka som "ICA-Stig" i Kings hyllade reklamsåpa.

Samma öde hade drabbat Antikrundans expert Peter Plunkty 2012. Com-Hems reklamkaraktärer Judit och Judit stoppades från att medverka i Melodifestivalen 2014.
Samtidigt har andra frilansande SVT-profiler såsom Rickard Ohlsson och Glenn Strömberg har klarat sig.

Inför årets Melodifestival är sångerskan Charlotte Perrelli ett av evenemangets ansikten utåt som programledare. Samtidigt syns hon i Comviqs reklamfilmer signerade Forsman & Bodenfors. Filmen började rulla den 19 januari, mindre än en månad innan hon ska stå inför en miljonpublik och presentera Melodifestivalen som programledare tillsammans med Gina Dirawi. En kampanj som dessutom kommer att rulla vidare under våren.

Aftonbladet har sökt ansvariga på SVT under veckan för att få kommentarer kring hur det här påverkar bolagets trovärdighet och oberoende.

"Komplex fråga. I grund och botten stämmer det du skriver, men det finns också ett antal orsaker till undantag", skriver SVT:s programchef för nöje Thomas Hall i ett sms till Aftonbladet.

Men han vill inte svara på om det är förenligt med SVT:s uppdrag att programledare syns i reklamkampanjer. Varken SVT:s projektledare för Melodifestivalen Anette Helenius eller presschefen Anders Hvidfeldt vill svara på tidningens frågor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTCharlotte Perrelli

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.