Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mentor får nya ägare

Publicerad: 21 december 2016, 10:09

Mikael Heinig säger Mentor.

B2B-förlaget Mentor Communication köps av det danska mediebolaget Nordiske Medier.


Resumé har tidigare rapporterat att Mentor Communication är til salu. Processen att sälja förlaget har dragits ut på tiden. Men i dag står det klart att Nordiske Medie, som ingår i Nordjyske Medier, köper förlaget som bland annat ger ut Dagens Handel och Fri Köpenskap.
– Mentor har under en längre tid varit till försäljning, och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier, Det tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor med tillförsel av Nordiske Mediers digitala kompetens samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks, säger säljaren Mikael Heinig i en kommentar.

LÄS MER: Mentor vänder brakförlust till vinst

Vad köpesumman landar på är i nuläget oklart. Mentor omsätter cirka 120 miljoner kronor och gjorde i fjol en vinst på 3,6 miljoner. Bolaget har cirka 120 medarbetare och grundandes för 32 år sedan.
– Vi ser fram emot att få Mentor med i koncernen. Mentor är mycket starka på print- och eventområdet, där de driver de ledande medierna inom ett stort antal branschområden. Det kan vi tillsammans bygga vidare på samtidigt som vi kan stärka Mentors digitala verksamhet, säger Morten Petersen, vd på Nordiske Medier.

I samband med affären kliver Mikael Heinig ner från rollen som vd. Han kommer istället att fungera som rådgivare till den nya styrelsen. Som ny vd har David Hindfelt utsetts.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.