Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mentor vänder brakförlust till vinst

Publicerad: 19 maj 2016, 09:42

Mikael Heinig vill sälja sitt förlag.

Trots sjunkande intäkter vände Mentor Communication till en vinst på 8,8 miljoner kronor i fjol. Samtidigt avslöjar vd:n och ägaren Mikael Heinig att försäljningsprocessen ligger i sin slutfas.


Ämnen i artikeln:

MentorMediebranschen

Mentor Communications som driver en rad olika b2b-titlar, däribland Dagens Handel och Fri Köpenskap, vände starkt uppåt i fjol. Under 2014 gjorde förlaget ett ebitda-resultat på -7 miljoner kronor, till stor del på grund av omstrukteringskostnader och personalminskningar. År 2015 blev motsvarande siffra ett plus på 8,8 miljoner kronor.

Samtidigt minskade nettoomsättningen till 127 (134) miljoner kronor. Förklaringen är att intäkterna från event och digitalt växer med god lönsamhet. I år väntas de ha en andel på 46 procent av den totala omsättningen.
– Från och med 1 oktober 2014 jobbar den redaktionella personalen till 30 procent med event. Kunskapen ligger hos de som skapar content åt eventen och det har gett bra resultat, säger vd Mikael Heinig.

Han spår att intäkterna från de tryckta magasinen kommer att fortsätta minska i år. däremot spår han fortsatt god resultatutveckling.
– Vi fokuserar mer på resultat än omsättning, och det är trenden framåt. Lönsamheten på event och digitalt är större än lönsamheten på print.

Resumé har tidigare avslöjat att Mentor Communication är till salu. Mikael Heinig berättar att de nu har gått vidare med tre potentiella kandidater. Men någon affär kommer inte att vara klar innan sommaren.
– Vi har förhandlingar med tre olika intressenter som vi har valt ut. Men jag tror inte att vi blir klara före sommaren.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MentorMediebranschen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.