Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mentorn: Därför stoppades Ståhl

Publicerad: 2 december 2011, 09:57

Johan Ståhl

Foto: Anna Nilsson

Johan Ståhl, Sydsvenskans ex-vd, kopplades bort från försäljningen av Skånemedia eftersom han försökte få en kickback vid försäljningen. Nu bekräftar Ståhls mentor, H Inge Gyllin, Resumés avslöjande i Kristianstadsbladet.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

I det senaste numret av Resumé avslöjas att Sydsvenskans omsusade ex-vd Johan Ståhl försökte få en kickback på 10 miljoner kronor vid försäljningen av Skånemedia. Bakom ryggen på ledningen ska han ha försökt få en option på 5 procent av Skånemedia som kickback. I april fråntogs Ståhl ansvaret för affären. Nu bekräftar H Inge Gyllin, Ståhls mentor och företrädare på Sydsvenskans vd-post, att Johan Ståhl kopplades bort från affären på grund av att han ville skaffa en egen andel av Skånemedia. Det skriver Kristianstadsbladet.

– Stiftelsen reagerade eftersom man inte vill göra den här typen av affärer. De var inte intresserade av att göra en affär på villkoret att Johan Ståhl skulle få en privat option. Från den 1 april hade jag uppdraget gemensamt från Bonnier och Stiftelsen Kristianstadspress, säger H Inge Gyllin till tidningen.

Det var stiftelsen Kristianstadspress som reagerade och slog larm till Bonnier. Stiftelsen ville köpa 33 procent av Skånemedia och hade genom ett avtal vetorätt gentemot övriga delägare.

Det var den här händelsen som ledde till konflikten mellan Bonnier och Johan Ståhl. Den senare valde då att sluta och utlöste sin fallskärm. När avtalsvillkoren blev kända väckte det ilska bland tidningens medarbetare.

Resumé har upprepade gånger sökt Johan Ståhl.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.