Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mer sparkrav på Nyhetsbolaget

Publicerad: 22 april 2014, 12:06

Åsa Tillberg, vd för Nyhetsbolaget.

Foto: Andreas Elgstrand.

140 tjänster försvinner på Nyhetsbolaget när TV4 lägger ner lokalsändningarna. Men det är inte nog. Nyhetsbolaget står inför ännu ett sparpaket.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergNyhetsbolagetTV4

Som vd för Nyhetsbolaget gäller det för Åsa Tillberg att få verksamheten att stå på egna ben – utan att vara beroende av TV4:s programbeställningar.

Nyhetsbolaget ska kunna leverera format till fler andra aktörer, men stålbadet är långt ifrån över. Efter chockbeskedet att 140 tjänster försvinner, som en konsekvens av TV4:s lokal-tv-nedläggning, planeras det för fler besparingsåtgärder. Enligt vad Resumé erfar rör det sig om ett sparpaket på tiotals miljoner kronor. Efter nedläggningen av TV4 News – 30 tjänster – i fjol rapporterade Resumé att Nyhetsbolaget måste spara 50 miljoner kronor.

Åsa Tillberg bekräftar sparkrav utöver de 140 tjänsterna som kapas, runt 35 procent av de anställda.

– TV4:s beslut om lokal-tv påverkar inte Nyhetsbolagets sparkrav. Detta kvarstår och vårt arbete med att se över vilka kostnader som går att minska fortsätter, skriver hon i ett mejl till Resumé.

Hur är sparkravet utformat?
– Det är en intern budgetfråga som jag inte vill kommentera. Men på sikt ska Nyhetsbolaget stå på egna ben och gå med vinst.

Nyhetsbolaget gick med 117 miljoner i förlust under startåret 2012.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.