Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mest läst på Resume.se

Publicerad: 2 april 2011, 20:43

Här är veckans tio mest lästa artiklar på Resume.se.


Johan T Lindwall och kungen. Foto: Expressen/Scanpix.

1. Expressens krishantering 
Publicerad 2011-03-31
Efter Resume.se:s avslöjande om Expressens mörkning av kungens markering mot hovreportern Johan T Lindwall – nu har tidningen lagt ut klippet på sajten för att ge bilden av att man tar lätt på händelsen och inte alls försökt att mörka. Se klippet här, två versioner.

2. Expressen mörkar kungens markering mot Johan T Lindwall
Publicerad 2011-03-30
Under statsbesöket i Botswana nyligen fick kungen nog av Expressens Johan T Lindwall efter att denne flera gånger frågat hur Silvia mådde.
– Jo, bara för dig ska jag berätta att hon (Silvia) är så sjuk att läkarna måste skära öronen av henne, sa en irriterad Carl XVI Gustaf ironiskt till Johan T Lindwall.
Resume.se kan avslöja att Expressen mörkar händelsen – tidningen har köpt exklusiviteten till filmklippet för att det inte ska läcka ut.

3. "Jag blev lurad av ICA"
Publicerad 2011-03-29
Historikern Herman Lindqvist går till rasande angrepp mot ICA och reklambyrån King efter en reklamfilmsinspelning där han nyligen medverkade.
– Resultatet blev att jag bara finns där som clownen Herman. Jag blev naturligtvis urförbannad och vill inte ha någon ersättning, säger Herman Lindqvist till Resume.se.

4. "Superentreprenören" i bråk med Filter
Publicerad 2011-03-28
I slutet av intervjun tog välanlitade föreläsaren Therese Albrechtson reporterns bandare och raderade inspelningen.
Journalisten hade dock spelat in intervjun på sin mobiltelefon, vilket sedan publicerades i artikeln i tidningen Filter.
Nu råder minst sagt delade meningar om hur det egentligen gick till – och varför det blev som det blev.

5. Lowe Brindfors bryter med Saab
Publicerad 2011-03-29
Resumé kan ikväll avslöja att det 19-åriga samarbetet mellan Lowe Brindfors och Saab är över.
Biltillverkaren har inte betalt några räkningar sedan december.

6. "Inget företag vill jobba med Lowe Brindfors"
Publicerad 2011-03-31
Jättebråket fortsätter.
Reklambyrån Lowe Brindfors slaktas verbalt av Saabs ordförande Victor Muller.
– Jag önskar dem lycka till med att få några nya uppdragsgivare, för jag tror inte att ett enda företag i Sverige kommer att vilja samarbeta med dem efter det här, säger Victor Muller tilll Dagens Industri.

7." En hämndaktion från Nyheter 24"
Publicerad 2011-03-29
En av Sveriges största bloggare, Kissie, anser sig trakasserad av Nyheter 24. Anledningen ska vara att hon blivit erbjuden en plats på nyhetssajtens bloggportal – och tackat nej.
– Det här är en ren och skär hämndaktion från Nyheter 24:s sida för att de inte fick Kissie som bloggare, säger Daniel Nyhlén, chefredaktör för skönhetssajten Improveme.se och Kissies medietränare, till Resume.se.

8. "Kände till Juholts flickväns brott - publicerade inte"
Publicerad 2011-03-29
Håkan Juholts flickvän Åsa Lindgren lurade till sig 45 000 kronor från sin dåvarande arbetsgivare – Fritidsresors flygbolag Tui Fly Nordic.
Rapports politiske kommentator Mats Knutson, som är gift med Fritidsresors kommunikationsdirektör Lottie Knutson, kände till brottet innan Dagens Industri avslöjade det i går.
– Ja, det gjorde jag, dock inte via min fru utan från en annan källa.  Vi valde att inte publicera, säger Mats Knutson till Resume.se.

9. ICA: "Kommer som en chock för oss"
Publicerad 2011-03-29
Historikern Herman Lindqvist gick nyligen till angrepp mot ICA och reklambyrån King efter en reklamfilmsinspelning där han medverkade. Nu ger ICA sin syn på saken.
– Vi är förvånade, det här kommer som en chock för oss, säger Magnus Wikner, marknadschef på ICA.

10. Muller: Vi är missnöjda med Lowe Brindfors
Publicerad 2011-03-30
”Vi är missnöjda med samarbetet”. Det säger Victor Muller, tillförordnad vd i SAAB och menar att det var SAAB som bröt med Lowe Brindfors och inte tvärtom, som först rapporterats.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.