Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

#MeToo – Resumé vill höra din historia

Publicerad: 23 oktober 2017, 09:28

Sexuella övertramp i reklambranschen – hur ser det ut egentligen?

Foto: Pixabay

Den senaste veckan har vi fått höra om flera övergrepp av män i mediebranschen. Nu vill vi på Resumé veta hur det ser ut på byråerna och marknadsavdelningarna.


Ämnen i artikeln:

#MeTooReklambranschenResumé

Uppropet #MeToo har dominerat den senaste veckan. Kvinnor världen över har vittnat om hur de utsatts för sexuella övergrepp i kölvattnet av skandalen kring Harvey Weinstein.

Här i Sverige har vi fått höra om flera medieprofiler som har gjort sig skyldiga till övertramp. TV4:s programledare Martin Timell är just nu avstängd från jobbet i väntan på en utredning om ett påstått sexuellt övergrepp som skedde 2008. Aftonbladet genomför också en internutredning mot en medarbetare som bland annat anklagas för att ha drogat och våldtagit en kvinnlig medieprofil år 2006.

Resumé har vid flera tillfällen rapporterat om hur det står till med jämställdheten i reklambranschen. Senast i våras, där vår kartläggning visade att endast en av tio kreativa chefer på de ledande reklambyråerna är kvinnor.

Nu vill vi höra din historia!

På vilket sätt har du drabbats av mansdominansen?
Hur har du drabbats av sexism?
Har du, eller någon du känner, varit med om sexuella övergrepp av din chef, kollega, kund eller på någon branschtillställning?

Hör av dig till oss! Det går självklart bra att vara anonym.

Vi reportrar som jobbar här:
andreas.thorell@resume.se
fredrik.thambert@resume.se
julia.lundin@resume.se
thomas.nilsson@resume.se
yasmine.winberg@resume.se

Läs branschprofilen Christina Knights upprop här.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.