Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metro klär om i ny digital kostym

Publicerad: 6 december 2016, 15:40

Så här ser nya Metro.se ut på desktop.

I dag lanserar Metro sin nya sajt och digitala plattform. Tanken är att bjuda på en snabbare upplevelse och att själva kunna förändra efter framtida behov.


Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetro

Tidigare har Metro.se legat på en teknisk plattform som använts för Metro-sajter över hela världen. Från och med i dag kör de på en egenutvecklad sajt.
– Nya Metro.se är snabbare och snyggare, men framför allt gör nya Metro.se att vi får möjlighet att tillsammans med våra läsare och våra kunder utveckla framtidens sajt. Den gamla sajten styrdes från Chile. Utvecklingen låg i Indien. Nu sitter utvecklingsgänget ihop med redaktionen, tre meter från sälj och marknad, säger chefredaktören Eric Ljunggren i en kommentar.

Arbetet med att skapa den nya sajten har letts av Teresa Stenler, digital redaktör, och utvecklingschefen Magnus Paulsson.
– Nu har vi en anpassningsbar plattform som ger oss förutsättningarna att agera på framtida trender. Vi vet inte exakt vad som kommer att krävas. Därför behöver vi sitta näta plattformen och kunna göra det vi tror är viktigt och rätt, säger Magnus Paulsson.

Tekniskt är nya Metro.se ett hopkok av olika komponenter, med Wordpress som publiceringsverktyg.
– Vi vet att sajten måste vara snabb som attan. Därför fick vi räkna bort många av de färdiga sajtlösningarna som finns. Nu har vi en modulär lösning där content är centralt, och som vi sedan kan koppla på olika gränssnitt.

Under de senaste veckorna har Metro haft en dalande trafiktrend, enligt Kia-index. Magnus Paulsson kan inte uttala sig om det redaktionella arbetet men säger:
– Vi vet att prestanda är viktig för användarna. Många sticker om det tar lång tid att ladda.

Vad är målet med den nya sajten?
– Vi vill ha förutsättningarna att göra något fantastiskt, och ha full kontroll. Nu är det upp till metro själva, utan att ha något externt beroende.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.