söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metro om uppgifterna kring nya chefredaktören

Publicerad: 20 mars 2017, 12:08

Foto: Roland Magnusson

Enligt uppgifter till Resumé är det Realtids chefredaktör Staffan Erfors som blir ny chefredaktör på Metro. "Han är en av kandidaterna", säger Custos vd Christen Ager-Hanssen till Metro.

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetroStaffan ErforsRealtid

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Under helgen har det ryktats om att Staffan Erfors kommer ta klivet från chedredaktörsposten på Realtid till samma stol på Metro. Enligt Resumés uppgifter har Erfors slutat på Realtid, liksom karrärredaktören Pär Jansson. Tidningen Fokus skrev även i sitt senaste nummer om att Erfors ryktades vara klar som Metros chefredaktör. Även Dagens Opinion har publicerat samma uppgifter.

Till den egna tidningen bekräftar Christen Ager-Hanssen, vd på ägarbolaget Custos, att Erfors är en av kandidaterna till posten.

–  Han är en av kandidaterna, men det är ingenting vi har fattat något beslut om. Beslutet kommer att fattas innan mars är slut. Vi vill hitta någon som har intresse för feature, intresse för våra plattformar och som passar in i vårt ekosystem. Vi får se vem det blir, men det som är viktigt är att Metro bara ska bli bättre och bättre och vi behöver rätt lag för att det ska bli så.

Tidigare idag blev det klart att Metros nuvarande chefredaktör, Eric Ljunggren, blir ny vice vd för Metro.

Eric Ljunggren säger till Metro att han är involverad i rekryteringsprocessen av en ny chefredaktör.

– Det är styrelsens beslut, men att vara delaktig i rekryteringsprocessen blir självklart ett av mina första och viktigaste uppdrag. Vi behöver någon som är dagligen närvarande i det redaktionella arbetet och som finns ute på redaktionsgolvet. Metro, som Sveriges överlägset största dagstidning, förtjänar en chefredaktör som är mer fokuserad på publicistik än vad jag har kunnat vara den senaste tiden, säger han.

Resumé har sökt Metros nye vice vd Eric Ljunggren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev