Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metro skrotar redaktionerna i Göteborg och Malmö

Publicerad: 27 november 2013, 13:41

Metros vd Andreas Ohlson.

Metro lägger ner redaktionerna i Malmö och Göteborg. Fyra tjänster försvinner men två tillkommer i Stockholm när Metro koncententrerar verksamheten till huvudstaden. Men editionerna i Göteborg och Malmö kommer att finnas kvar.


Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

Metros editioner Metro Gbg och Metro Skåne slås samman med  start under första kvartalet 2014.

Den nya editionen (Gbg&Skåne) kommer fortsätta tryckas i olika  sidantal på respektive ort men kommer istället innehålla samma  redaktionella material och därmed ha samma förstasida.

Innehållet kommer att produceras centralt i Stockholm med hjälp av  lokala frilansskribenter.

– Beklagligt  nog resulterar detta i att de lokala redaktionerna i Gbg och Malmö  måste avvecklas vilket berör ca fyra fasta tjänster. Samtidigt stärker  vi den centrala nyhetsorganisationen i Stockholm med två nya tjänster  vilket innebär att vi kan bygga vidare  på att producera mer snabba nyheter för mobilen men även tidningen. Med  en förstärkt central redaktion kommer Metro fortsätta vara Sveriges  största tidning för riksnyheter, meddelar Metros vd Andreas Ohlson.

Han konstaterar att det är tuffa tider i branschen, så också för Metro. Andreas Ohlson menar att det är enda vägen framåt att anpassa kostnaderna efter marknadsläget.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.