Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metro startar debattsida

Publicerad: 17 februari 2015, 14:23

Pontus Ahlkvist, debattredaktör på Metro

I morgon lanseras Metro Debatt – i tidningen, i mobilen och på webben. Redaktör för satsningen blir Pontus Ahlkvist som senast jobbade på P1-morgon i Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Metro

Opinionsjournalistiken har tidigare haft sin plats i Metro i form av profilerade kolumnister som Johan Norberg, Lisa Magnusson, Nina Åkestam och Göran Greider.

Nu kommer alltså en daglig debattsida både på nätet och i papperstidningen  Metro har 1,2 miljoner dagliga läsare i Sveriges storstadsområden och större städer, dessutom nära en miljon unika besökare i veckan på metro.se i mobilen och datorn. Med det hoppas man kunna nå en yngre målgrupp än de traditionella debattsidorna – både i tidningen och på nätet.

– Vi vet att opinionsmaterial är något våra läsare tycker om. Insändare och kolumner hört till det mest lästa. Dessutom har vi Sveriges överlägset största läsekrets för tidningen och vill där bedriva en seriös debatt för vår unga urbana målgrupp, säger Kristoffer Rengfors tf. chefredaktör Metro   

Redaktör för debattsidan är Pontus Ahlkvist, som tidigare har jobbat på Aftonbladets debattredaktion. Senast kommer han från Sveriges Radios P1-morgon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.