Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metro välkomnar flyktingar på ettan

Publicerad: 9 september 2015, 07:03

Metros etta i dag ser annorlunda ut. En svensk flagga pryder baksidan och framsidan med budskapet: ”Välkomna till Sverige”.


Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenFlyktingar

I samband med flyktingkatastrofen vill gratistidningen Metro i dag visa sitt ställningstagande i frågan. Ettan med budskapet "Välkomna till Sverige" har hyllats på sociala medier under onsdagen.

Så här förklarar den nytillträdde chefredaktören Eric Ljunggren och redaktionschefen Linnea Jonjons varför ettan ser ut som den gör:

"Hej och välkommen till årets viktigaste Metro.

Hela tidningen handlar i dag om en enda sak: hur Sverige och svenskarna välkomnar de män, kvinnor och barn som flyr krig, terror och förtryck och är på väg hit. Och hur vi tar hand om dem som redan är här.

Vi har pratat med professor Hans Rosling som förklarar vad han tror kommer att hända i Sverige nu. Vi har pratat med Ajla som flydde till Sverige 1993 och som i veckan anmält sig för att bli mentor åt ett ensamkommande flyktingbarn.

Vi har pratat med Ferass, som tänkte att det var bättre att dö på havet än av en bomb. Och vi har pratat med politikerna som bestämmer. På sidan 4 listar vi olika sätt som du kan bidra, med kläder, pengar eller bara vanlig, medmänsklig värme. Den här tidningen är ett sätt för oss på Metro att säga välkommen – och att hjälpa dig som vill hjälpa."

Linnea Jonjons berättar att beslutet av växt fram den senaste veckan:

– Engagemanget har växt de senaste dagarna och vi vill visa vad man kan göra som svensk. Vi vill också lyfta fram det engagemang som finns och att det finns en chans att agera som medmänniska, säger hon till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenFlyktingar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.