Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metrobloggen och Metro Teknik skrotas

Publicerad: 18 februari 2011, 13:47

Metro skrotar Metrobloggen och Metro Teknik. De har inte genererat tillräckligt med intäkter. Sex personer berörs, men de erbjuds nya tjänster. – Det är beklagligt att vi tvingas lägga ner dessa produkter men ingen arbetstagare behöver lämna Metro mot sin vilja, säger vd:n Andreas Ohlson.


Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige.

Sista numret av Metro Teknik kommer ut nu i slutet av februari. Tidningen startades i slutet av 2006 och började bra, men på senare år har det gått knackigt.

”I slutet av februari ges det sista numret av Metro Teknik ut. Sex personer berörs och samtliga erbjuds nya tjänster. Befintliga annonsörer välkomnas till gröna Metro som fortsätter bevaka ämnet teknik som innan”, skriver Metro i ett pressmeddelande.

Även Metrobloggen, som lanserades i april 2007, skrotas.

”Annonsmarknadens intresse har dock varit riktat mot enskilda bloggare snarare än generell bloggtrafik. Produktens vinstpotential är begränsad och den lönsamma delen av bloggen bedrivs idag på Metromode.se. Inga tjänster berörs av nedläggningen. Sajten stängs ned den 25 april”, meddelar Metro.

– Det är beklagligt att vi tvingas lägga ner dessa produkter men ingen arbetstagare behöver lämna Metro mot sin vilja. Vi har oerhört stort fokus på jobb, karriär och utbildning på nätet. Dessutom storsatsar vi på mode och relanserar Metro.se inom kort. Vi prioriterar de projekt som har framtiden för sig och dessa två produkter tillhör inte den kategorin. Vi har kämpat länge med dessa produkter men de uppvisar helt enkelt inte tillräcklig vinstpotential, säger Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.