Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metrochefen: ”Journalisters löner måste ner en tredjedel”

Publicerad: 16 december 2013, 13:12

David Trads

Foto: Pressbild Metro

Papperstidningen är död om tio år och om journalistiken ska överleva digitalt måste journalisterna gå ner en tredjedel i lön, det hävdar Metro Internationals utvecklingsdirektör David Trads.


Ämnen i artikeln:

Metro International

Journalistiken måste revolutionera sig själv för att överleva. Det är huvudbudskapet i David Trads kolumn i magasinet Ræson som danska Journalisten har tagit del.

Metro-chefen David Trads mörka dystopi är primärt en spådom om utvecklingen i Danmark. Han tror att papperstidningen kommer att vara död inom tio år.

"Papperstidningen är ett döende medium, den hade sin tid. Nu håller det på att ta slut. Inte i morgon, inte nästa år, men om maximalt tio år kommer den sista tidningen ut i Danmark", skriver David Trads i sin kolumn.

För att journalistiken ska överleva måste mediehusen göra kraftfulla investeringar på de digitala plattforma. Samtidigt krävs det att journalisterna får betydligt mindre i lönekuvertet, enligt David Trads. Han anser att fackföreningarna bör förespråka lönesänkningar för journalister med en tredjedel i avtalsförhandlingarna. Detta för at stoppa framtida uppsägningar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Metro International

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.