Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metronomes ex-vd till Felix Herngrens tv-kanal

Publicerad: 24 april 2012, 08:40

Mats Alders.

Metronomes tidigare vd Mats Alders blir styrelseordförande för Felix Herngrens nya tv-kanal Pocketfilm.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenMats AldersPocketfilm

– Film och  tv-världen är i en brytningstid. Publiken söker nya vägar, men det gör  också distributionen och produktionen. Pocketfilm söker där jag har  letat. Tillsammans kommer vi att kunna  uträtta mycket, säger Mats Alders i en kommentar.

Felix Herngrens nya tv-bolag Pocketfilm inleder ett samarbete PlayAd och  skapar en ny onlinkanal för nöje och drama. Kanalen drar igång i maj  och får en möjlig räckvidd på 2 miljoner tittare redan från start. I  höst drar man igång en bredare lansering som gör att kanalen kan nå 5,5  miljoner tittare.

Premiären för den nya kanalen sker med Kristian Luuks nya program.

Komikern och regissören Felix  Herngren, komikern Håkan Lindhé och manusförfattaren och producenten  Johan Nordling har grundat Pocketfilm.

Kanalen – finansierad av av produktplacering – ska sända   miniproduktioner i smarta telefoner och läsplattor, gratis för tittarna. Målsättningen är att  redan under 2012 ha startat 10 tv-produktioner och 4 drama-produktioner  samt att ha uppnått över 100 miljoner kronor i bruttoreklamintäkter på rullande  tolv månader.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.