Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metropol 93,8 blir P5 STHLM

Publicerad: 9 april 2015, 08:57

Lotta Mossberg, kanalchef

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I början på maj genomförs namnbytet. Radiokanalen kommer fortsättningsvis att sända mer – både på kvällar och under helger.


– Vi förändrar och utvecklar Metropol för att på ett ännu bättre sätt skildra det mångfacetterade Stockholm. Det blir en nystart för kanalen och därför väljer vi också byta namn på den, säger kanalchefen Lotta Mossberg i en kommentar.

Kanalen kommer även i framtiden att höras på 93,8 Mhz, men man kommer bland annat ha lokala reportrar i olika delar av länet. Förändringen av kanalen ska också göra att det blir mer direktsänt material – även på kvällar och helger. I ett pressmeddelande står att målet är att bli "Europas mest sociala radiokanal".

– Målet med P5 STHLM är att få publiken att känna sig som en naturlig del av kanalen – för oss är lyssnarens röst otroligt viktig. Stockholm växer och vi kommer fortsätta att göra lokalradio men även blicka ut mot omvärlden. Vi tar med våra trogna Metropollyssnare in i det nya och hoppas att fler vill vara med och göra radio tillsammans med oss, säger kanalproducenten Shabnam Mahmoudkhan i en kommentar.

Anledningen till förändringen är att Stockholmsregionen växer och invånarna ökar.

– Det pågår en stor inflyttning från andra delar av Sverige och från andra länder. År 2022 kommer vi enligt prognoser att vara 2,5 miljoner invånare i regionen – det ställer stora krav på oss som lokala public serviceaktörer att utveckla vårt utbud och hitta nya arbetssätt för att fortsätta vara relevanta för publiken, säger Lotta Mossberg.

Fakta om de lokala Stockholmskanalerna
– Den 4 maj byter Metropol namn till P5 STHLM.
– P5 STHLM kommer att höras på frekvensen 93,8.
– P4 Stockholm behåller sitt namn och fortsätter att sända på 103,3.
– De två kanalerna kommer att samarbeta och många röster kommer att höras i båda kanalerna, bland annat de fyra länsreportrar som stationeras i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.
– P5 STHLM kommer att direktsända mer på kvällar (fr.o.m maj) och på helger (fr.o.m hösten).

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.