torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metros chefredaktör blir vice vd

Publicerad: 20 mars 2017, 08:52

Erik Ljunggren. Foto: Pressbild

Efter Qvibergs köp av metro – Eric Ljunggren tar ett kliv upp och blir vice vd.

Ämnen i artikeln:

RealtidMetroEric LjunggrenMats QvibergStaffan ErforsMediaMedier

MF

Mårten Färlin


I februari stod det klart att Mats Qvibergs bolag Custos köper Metro för 50 miljoner kronor. Strax därefter plockade man in Jenny Hedelin, medförfattare till boken HQGATE.

Nu offentliggör man nästa förändring i bolaget. Eric Ljunggren, som har ägnat halva sitt liv åt Metro, lämnar posten som chefredaktör för att ta sig an rollen vice vd för metrokoncernen Metro Nordic.
– Jag har under en längre tid fört diskussioner med de nya ägarna om en ny roll. Som vice vd med ansvar för helhetsaffären kan jag göra största möjliga nytta för Metro, det företag där jag inledde min karriär som 16-åring, säger Eric Ljunggren i en pressrelease.

Metros ordförande Christen Ager-Hanssen menar att Eric Ljunggren har ett "gediget kunnande" om Metros samtliga affärsområden.
– Det är därför en stor glädje för oss att han i sin nya roll kan fokusera på helhetsaffären, kommenterar han.

Det är fortfarande inte klart med en efterträdare som chefredaktör. Eric Ljunggren fortsätter att sköta båda rollerna till vidare. Metros ägare Custos äger även Realtid, och såväl Fokus som Dagens Oponion har uppgifter om att just Realtids chefredaktör Staffan Erfors kommer att ta över som chefredaktör för Metro.

Läs om Eric Ljunggrens resa på Metro i Resumé Karriärsöndag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev