Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Metros nye ägare jagas av Kronofogden

Publicerad: 24 maj 2017, 05:47

Christen Ager-Hanssen.

Foto: Pressbild

Christen Ager-Hanssen har skulder på 17 miljoner, Facebook låter dig livesända tillsammans med andra och Henrik Schyffert är med i Solsidan. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-Hanssen

Metros nye ägare jagas av Kronofogden...
Christen Ager-Hanssen har skulder på drygt 17 miljoner kronor och jagas av Kronofogden. Det avslöjar SvD Näringsliv.
– Vi kallade honom till förhör i förra veckan, säger Katja Pernehagen, inspektör på Kronofogden, till tidningen.

Ager-Hanssen har tre skulder från åren 2003 och 2004. Alla rör obetalda skatter.
– De är inte preskriberade. Med så här stora skulder brukar Skatteverket begära förlängning av preskriptionstiden. Det fick de igenom här. Vi gör olika utredningar för att hitta utmätningsbar egendom. Vi försöker nu komma i kontakt med honom, berättar Katja Pernehagen för SvD.

Norrmannen är dock bosatt i London och Storbritannien tar inte emot krav på skulder som är äldre än fem år. Däremot kan Custos ägande i Metro och Realtid knytas till honom. Det innebär att de kan utmätas. Men Christen Ager-Hanssen ser ingen risk att aktierna hamnar på exekutiv auktion.
Han tillbakavisar helt risken för att Metro skulle kunna hamna på exekutiv auktion.
– Nej, det är ingen risk. Då löser jag bara ut de 17 miljonerna, säger han till SvD.

...och vill kanske inte sälja tidningen
I en intervju med Dagens Nyheter indikerade Christen Ager-Hanssen att Metros papperstidning skulle vara till salu. För Journalisten nyanserar han bilden.
– Nej, jag har inga ambitioner att sälja. Det enda jag kommunicerar till DN är att en pappersprodukt inte är strategiskt rätt över tid. Vi produktutvecklar tidningen precis som allt annat i våra bolag men vi försöker inte aktivt sälja den. Lägger någon ett bud som är tillräckligt intressant så tittar vi på det, precis som alla andra verksamheter i ett investmentbolag, säger han till sajten.

Facebook lanserar gemensam livestreaming
Nu blir det möjligt att livesända på Facebook tillsammans med vänner, även om dessa befinner sig på andra platser. Facebook lanserar nämligen möjligheten att dela upp skärmen i flera rutor, och göra en så kallad splitt. Till en början kommer funktionen till IOS-appen, skriver The Verge.

Instagram låter dig ångra bilder
Just lagt upp en bild som du ångrar? Istället för att radera bilden kan du arkivera den. Funktionen testas just nu av ett antal utvalda användare. Den låter användaren dölja bilden för alla andra än sig själv. Om man så önskar, kan man välja att lägga ut bilden på nytt, rapporterar Engadget.

Mittmedia vann pris i New York
Den svenska lokaltidningskoncernen prisades i natt för sin satsning på webb-tv. Mittmedia tog hem kategorin "Bästa användning av ny teknik för att generera intäkter och engagera, regionala / lokala varumärken".
– Det här är ett stort och viktigt kvitto på att vi just nu har världens bästa lokala live-tv och att våra kollegor i live-tv-navet är en serviceinstans utöver det vanliga, säger Evelina Davidsson, tv-chef på Mittmedia, till VLT.

Henrik Schyffert med i Solsidan-filmen
Den populära TV4-serien Solsidan ska bli film. Nu avslöjas att komikern Henrik Schyffert kommer att spela en av rollerna.
"Hej mamma jag är med och spelar en karaktär i nya Solsidan-filmen. Vi har jättekul. Saknar dig! Kram, Henrik", skriver han i en uppdatering på Instagram.
Filmen produceras av Felix Herngrens bolag FLX.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MetroChristen Ager-Hanssen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.