Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Michael O´Leary slutar vara frontfigur för Ryanair

Publicerad: 25 november 2013, 11:38

Michael O´Leary

Foto: Pressbild.

Irländaren Michael O´Leary har varit chef för Ryanair sedan 1994. Han har gjort sig känd för sin kontroversiella uttalanden och tänker nu upphöra med att vara medial frontfigur för bolaget. – Jag börjar bli i vägen, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ryanair

Ryanair har haft det kämpigt under senare tid och redovisar en sjunkande  vinst för första gången sedan 2008, enligt SvD Näringsliv.

Brittiska The Guardian rapporterar nu att bolagets vd, Michael O´Leary ska sluta vara medial frontfigur.

Han  har gjort sig känd för sexistiska uttalanden som att bolagets  förstaklassresenärer ska åtnjuta ”free beds and blowjobs” och har också  rackat ned på svenska myndigheter och menat att exempelvis Allmänna  reklamationsnämnden, ARN, är ”idioter”.

The Guardian har nu tagit fasta på en intervju i BBC-programmet Newsnight där irländaren fällde följande kommentar:

–  Mina uttalanden har skapat uppfattningen att jag är billig och elak.  Kommunikationen över tiden har gjort att jag blivit något av en  karikatyr av mig själv.

Han uppgav också att han tänker ta ett ”tydligt steg tillbaka” under nästa år.

Den nya linjen sker samtidigt som Ryanair vill gå från vara ett uttalat lågprisbolag till att locka exempelvis affärsfolk.

SvD  Näringsliv konstaterar också att Ryan försöker få bort stämpeln att man  på alla sätt försöker få in extrapengar från passagerare som trott att  
man har köpt en billig flygbiljett.

Bolaget har lättat på sina  bagageregler, minskat bötesbeloppet om passagerare förlorar sitt  boardingkort och skapat en större flexibilitet i bokningsproceduren,  enligt SvD Näringsliv.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Ryanair

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.