Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Michaela Forni blir vice vd för Devote

Publicerad: 27 november 2012, 09:01

Foto: Tam Thi/Modette Streetstyle

Mode- och bloggportalen Devote satsar stort på att etablera sig internationellt och vill bredda sig inom mode och lifestyle i Sverige. Därmed utser man chefredaktören Michaela Forni till vice vd.


Devote ägs av Stampen sedan 2010 och har en stark ekonomisk tillväxt. Idag är sajten en av Sveriges största för tjejer i målgruppen 15-25 år. Nu breddas produktportföljen på hemmamarknaden samtidigt som det kommer att ske satsningar internationellt. I samband med satsningen utnämns Michaela Forni till vice vd och får därmed ett större ansvar för den svenska verksamheten.

– Vi har nästan uteslutande en kvinnlig publik och mot bakgrund av detta är det naturligtvis klokt och roligt att lyfta fram en ung och driven tjej. Jag uppmanar alla bolag i mediebranschen att i större utsträckning satsa på tjejer till ledande befattningar, säger Staffan Ekberg, vd för Devote.

– Det känns väldigt spännande och utmanande att ta mer ansvar på Devote. Vi är inne i en mycket expansiv fas och jag känner starkt för det här företaget. Det är fantastiskt att få växa och utvecklas tillsammans med Devote, säger Michaela Forni.

Michaela Forni har en bakgrund som bloggare, skribent och författare.

Blanca Sjöstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.