Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Microsoft in i tv-produktion

Publicerad: 30 november 2011, 07:29

Microsoft vill in i Hollywood. It-jätten söker folk för att bygga upp ett tv-produktionsbolag.


Kampen bland de amerikanska it- och mediebolagen att positionera sig inom media fortsätter.

Medan aktörer som Google, Apple och Facebook håller sig till distribution och annonsförsäljning vill Microsoft bredda sig från att skriva programkod till tv-programmanus.

Det sista året har eget originalinnehåll på internetmedia blivit en allt viktigare fördel. Det visar bland annat alla nya kanaler som Youtube håller på att lansera. Microsoft ligger redan långt fram i utvecklingen och sedan flera år har man sponsrat och via Xbox Live distribuerat tv-komedin The Guild .

Men enligt Deadline Hollywood höjer Microsoft ribban med att söka efter någon som kan leda ett produktionsbolag för manusdriven tv-produktion. Vad för slags produktion man vill producera finns det däremot inga uppgifter om.

Nyligen förvärvade internetoperatören Prospect Park rättigheterna för klassiska, men nedlagda, såporna One Life To Live och All My Children. Ambitionen var att väcka dem till liv i en ny webb-tv-kanal. det blev för komplicerat och dyrt och nu har man meddelat att projektet är nedlagt. 

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.