Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Microsofts största nedskärning

Publicerad: 17 juli 2014, 06:34

Microsoft har köpt Nokia.

Microsoft gör den största nedskärningen i företagets historia och Finland drabbas hårt, Breaking Bad-stjärna får ny roll och Metro-chef slutar. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftHBOMetroBreaking BadNokia

Microsoft gör största nedskärningen någonsin
I gårdagens morgonsvep skrev vi att Microsoft väntas banta personstyrkan med 1000 personer i Finland efter köpet av Nokia i våras. Men i dag kommer de att presentera en nedskärning på över 6000 jobb, enligt Reuters. Det är den största nedskärningen i bolagets historia, och Finland kommer troligen att drabbas hårdast. Microsofts nya strategi fokuserar på att sälja online-tjänster snarare än att utveckla mjukvara. Målet är att konkurrera med Apple och Google.

Breaking Bad-stjärna blir president
Bryan Cranston som är känd från serien Breaking Bad har fått en ny roll. Nu ska ha spela president Lyndon Johnson i HBO:s filmatisering av pjäsen "All the way", enligt The Hollywood Reporter. Pjäsen, som nyligen vann en Tony Award för bästa produktion, handlar om presidentens första år. Handlingen tar sin början strax efter mordet på John F Kennedy.  

Dropbox i avtal med Deutsche Telekom
Det nya avtalet innebär att Dropbox app kommer att förinstalleras på alla Android-telefoner som den tyska operatören säljer. Dock inte i Tyskland utan på andra marknader i Central- och Östeuropa. Att tjänsteleverantörer börjar samarbeta med operatörer blir allt vanligare i kriget om kunderna, kommenterar Techcrunch.  

"Acke" tar en kula för homosexuell vän
I nästa nummer av serietidningen Acke tar huvudkaraktären en kula ämnad för sin homosexuella vän Kevin Keller som attackeras av en homofob. Acke dör av skotten, men det betyder inte att serien får ett slutet. Detta eftersom episoden utspelar sig i framtiden.  
– Vi ville göra något som verkligen hade effekt på världen och som skulle ta upp ett resonemang om hur viktig Acke kan vara, säger förläggaren Jon Goldwater.  

Metro-chef till The Independent
Steve Auckland, chef för Metro i Storbritannien, byter jobb. Nu ska han bli vd för gruppen som ger ut The Independents titlar och the London Evening Standard, rapporterar The Guardian. Beskedet kommer en vecka efter att hans företrädare Andrew Mullins lämnade.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.