Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Miljardär stämmer Forbes

Publicerad: 1 april 2009, 20:43

Det var inte subprime-lånen eller bonusstinna bankirer på Wall Street som orsakade finanskrisen. Felet ligger hos Forbes. Det hävdar oligarken Alexander Lebedev som nu stämmer tidningen.


Ämnen i artikeln:

Forbes

Alexander Lebedev

Enligt årets upplaga av Forbes återkommande lista över världens miljardärer, har ryssen Alexander Lebedev förlorat 2,5 miljarder dollar på sina affärer i banker och flygbolaget Aeroflot.

Det har fått den förre KGB-agenten att gå till attack mot kapitalismens husorgan.
– Forbes Magazine hävdar att jag förlorat 2,5 miljarder dollar i den globala finansiella krisen. Det är absurt och jag ska kräva kompensation för skadan som den här ärekränkningen har åsamkat mig, säger han till nyhetsbyrån Interfax enligt the Guardian.

Lebedev har kandiderat till posten som borgmästare i ryska staden Sochi som ska arrangera vinter-OS 2014. Men Forbes nedskrivning av Lebedevs förmögenhet fått konkurrenterna material att insinuera att han bara vill ha jobbet för att komma åt de ekonomiska fonderna som följer med OS.  
– Jag tycker det är bra att Forbes, som återkommande gånger rapporterat fel information om mig och andra personer, hålls ansvarig för världens finansiella kris, säger han.

Genom att övervärdera värdet på belånade aktier som miljardärerna ägt har den finansiella bubblan pumpats upp till bristningsgränsen, resonerar han.
– Magasinet har pumpat upp miljardärernas falska bubblor allt för länge. Bubblan sprack och förstörde ekonomierna i många länder.

Stämningen blir mer intressant med bakgrund av att Lebedev köpte den engelska kvällstidningen Evening Standard i januari.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Forbes

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.