Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Miljardärens bolag bojkottar Mittmedia efter namnpublicering

Publicerad: 8 november 2018, 07:40

Industrimiljardärs bolag drar tillbaka sina annonser i Mittmedia efter namnpublicering, reporter portas från Vita huset efter bråk med Trump och högtryck på reklammarknaden i Storbritannien. Det är några av nyheterna i morgonsvepet,


Miljardär annonsbojkottar Mittmedia
Den sågverks- och handelskoncern, som ägs av en man som nu misstänks för grovt jaktbrott, har valt att stoppa sina planerade annonser i Mittmedia. Det sedan några av lokaltidningskoncernens titlar publicerat namn och bild på den misstänkte. Det skriver Medievärlden.

Reporter portas från Vita huset efter bråk med Trump
Vita huset har dragit tillbaka ackrediteringen för CNN-journalisten Jim Acosta, skriver flera medier. Reportern hamnade under onsdagen i en uppmärksammad ordväxling med Donald Trump.
Journalisten vägrade att lämna ifrån sig mikrofonen när han försökte utkräva svar om migranterna som är på väg mot USA.
– Sätt dig ner, när ni rapporterar fejkade nyheter är ni folkets fiende, sa han och fortsatte:
– Du är en oförskämd människa, sa han och kallade honom för "en skam för CNN", är två citat Trump gav i samband med ordväxlingen.

I ett uttalande skriver Vita husets presstalesperson Sarah Sanders att Trump har stort stöd för den fria pressen och välkomnar tuffa frågor från reportrar.

"Vi kommer däremot aldrig tillåta en reporter som placerar sina händer på en ung kvinna som bara försöker göra sitt jobb som praktikant i Vita huset", skriver hon.
"Det här är en lögn", skriver Jim Acosta i ett svar på Twitter.

Högtryck på brittiska reklammarknaden reklammarknaden
Storbritanniens reklam levererar tillväxt för 20: e kvartalet i rad och väntas gå mot sitt starkaste helår sedan 2014. Reklaminvesteringarna i landet ökade med 6,4 procent till 5,6 miljarder pund under Q2 2018. Den totala ökningen under första halvåret ligger på 7,2 procent till 11,4 miljarder pund. Det visar en mätning för Advertising Association / WARC Expenditure. Prognosen för marknaden växer i mätningen till 6,3 procent för 2018 och 4,9 procent för 2019. Utvecklingen drivs av annonsering online.

Läsarintäkter står för 40 procent av Schibsteds medieaffär
Det har gått 15 år sedan Schibsted lanserade sin första betalvägg. I dag står läsarintäkterna för 15 procent av den norska koncernens totala intäkter inom affärsområdet media, det uppger Kjersti Thorneus director of product management för Digiday. Schibsted har som mål att nå en miljard kronor i läsarintäkter 2020. I dag är det största problemet att för många kunder hoppar av med en digital chuan på 9 procent. Den nordiska marknaden ligger långt fram när det kommer till läsarintäkter. Enligt en studie framtagen av Reuters står läsarna för 30 respektive 26 procent av affären i Norge och Sverge, motsvarande i Storbritannien ligger på 7 procent.

Matilda Gustavsson blev Årets Journalist på Tidskriftsgalan
Dagens Nyheter-reportern Matilda Gustavsson tar hem priset Årets journalist på Tidskriftsgalan. Hon vann i konkurrens med bland annat Resumés Leif Holmkvist, "Årets tidskriftsjournalist förmedlar med kärlek, smärta och glädje, där varje mening ger rytm", löd motiveringen, Matilda Gustavsson är också nominerad till Stora journalistpriset för sin granskning "Kulturprofilen" i Dagens Nyheter. Priset Årets journalist på Tidskriftsgalan vinner hon för sina texter i DN lördag. Alla vinnare hittar du här.

TBWA:s globala CMO lämnar efter klagomål från anställda
TBWA\Worldwides globala marknadschef Kyla Jacobs, som också sitter i Omnicom-nätverkets ledningsgrupp för new business sedan tre år tillbaka, har lämnat företaget. Den avgående chefen vill inte kommentera sin avgång. Men enligt Adweek ska det ha funnits klagomål på hennes ledarskap.

Facebook börjar sälja omtalad videochat-hårdvara
För en tid sedan offentliggjorde Facebook sin videochatt-hårdvara Portal, som är kopplad till Facebooks meddelandeverktyg Messenger. Flera bedömare har kritiserat produkten betraktas i ljuset av de integritetsskandaler som drabbat Facebook under året och då i synnerhet turerna kring Cambridge Analytica. Portal lanseras i två upplagor, en 10-tumsversion samt en 15-tumsversion. Eneterna har stöd för Amazons AI-assistent Alexa. Det skriver The Verge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.