onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Miljöpartiet letar efter "lik i garderoben"

Publicerad: 12 maj 2016, 05:20

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Miljöpartiet tar tempen på kandidaternas mediarisk, Donald Trumps patriotism är orsaken till Budweisers namnbyte och Norge riskerar bli utan Eurovision.

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietPeriscopeBudweiserFacebookPanamadokumentenEurovision Song ContestDonald Trump

LL

Louise Lindberg


Mediarisken hos MP-kandidater utreds
Efter krisen i Miljöpartiet är det dags att välja en ny partistyrelse. Inför valet har partiet nu valt att noga granska kandidaterna för att undvika flera kriser. Genom ett frågeformulär ska man, som valberedningens ordförande Joakim Larsson säger till Expressen, "hitta lik i garderoben". I en av punkterna i formuläret vill man ta reda på om personen kan komma att vara en "mediarisk" för partiet. En av frågorna under den punkten uppger Expressen är: "Kan media hitta något om dig som kan resultera i negativ medial uppmärksamhet?".

Formuläret uppger Joakim Larsson ändå att bara är till för att ge en första, överskådlig bild av kandidaten.

– Formuläret är bara en del, det är en första koll som används som en första sortering sen pratar vi mer med kandidaterna, säger Joakim Larsson till Expressen.

Budweiser byter namn till America – ligger Trump bakom pr-kampanjen?
Det amerikanska ölmärket Budweiser byter namn till America i samband med den amerikanska valperioden, rapporterar Dagens Industri. Enligt bryggeriet Anheuser-Busch vill man med namnbytet "inspirera personer som dricker att fira Amerika och Budweisers delade värderingar om frihet och äkthet".

Men bland andra Bloomberg ställer sig frågande till namnbytet – kan pr-kampanjen vara ett resultat av presidentkandidaten Donald Trumps patriotism? När Fox News frågade Donald Trump själv om han var en orsak till namnändringen svarade han "Jag tror det", och menade att de antagligen är så imponerade över hur landet kommer bli om han blir vald.

Strejk hotar den norska Eurovision-sändningen
I Stockholm är det full Eurovision-yra hela veckan, men i grannlandet ser det inte lika muntert ut. En konflikt mellan fackförbundet Norsk Journalistlag, LO och arbetsgivarorganisationen Spectrum riskerar nämligen att avsluta i en strejk. Strejken i sin tur kan komma att påverka sändningen av Eurovisionen i Norge eftersom både radio och tv då blir utan kommentatorer, rapporterar TT.

Självmord på Periscope utreds
En ung kvinna tog sitt liv och livesände hela förloppet via sociala medier-appen Periscope. Livesändningen sågs av 1208 personer, och det var många som inte tog kvinnan på allvar i hennes självmordsplaner. Några snuttar av sändningen dök också senare upp på Youtube. Nu inleder Frankrike en utredning av fallet, skriver The Verge.

Emma Watson med i Panamadokumenten
På måndagkväll publicerades en sökmotor där vem som helst kan gräva i Panamadokumenten på nätet. Det skulle visa sig att Harry Potter-skådespelaren Emma Watson var med bland namnen, skriver The Independent. En talesperson för filmstjärnan menar ändå att det inte var för att undvika skatt, utan att det var ett sätt för henne att vara anonym.

Bilder i 360 grader i Facebookflödet
Facebook har länge pratat om 360-teknik, och med en lite mer avancerad teknik har det varit möjligt att lägga ut filmer i 360 grader på Facebook redan. Men för att göra den här tekniken vänlig för "den vanliga användaren" kommer man nu kunna ladda upp och ta del av bilder i 360 grader. Enligt The Verge kommer bilderna inte kräva den finaste utrustningen, utan ska vara möjlig att använda från mobiltelefonen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev