Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Min elaka fru sätter stopp för alla dumheter"

Publicerad: 29 april 2011, 09:25

Bingo Rimér tar över Moore på allvar igen efter att ha haft en mer passiv roll i verksamheten under några år. Sedan han startade tidningen för tio år sedan har både branschen – och Bingo Rimér själv – förändrats en del. – Min elaka fru sätter stopp för alla sådana där dumheter, haha, säger Bingo Rimér till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Moore

Bingo Rimér

Igår rapporterades det att killtidningen Moore skulle läggas ned och att nästa nummer skulle bli tidningens sista. En uppgift som visade sig vara felaktig. Bingo Rimér, som en gång drog igång Moore, tar än en gång över verksamheten. Den här gången i samarbete med ett utländsk spelbolag.
– Den är i allra högsta grad återuppstånden. Samarbetet med spelbolagen kommer innebära att vi ändrar fokuset på tidningen.

Vilket spelbolag är det?
– Det är ett utlandsbaserat bolag. Alla spelbolagen är ju baserade i antingen Malta, Curasao eller något indianreservat i Amerika. Min partner tillhör Ipoker, som är världens största pokernätverk.

Vilka förändringar innebära det här?
– Eftersom vi samarbetar med ett spelbolag så kommer det att bli mer fokus på spel givetvis. Vi kommer att ändra fokus på produkten och utveckla sajten. Dessutom kommer tidningen att släppas i en ipad-version och som iphone-app.

Hur har Moore fungerat ekonomiskt?
– Moore har alltid varit en kassako. Problemet har varit att den ingått i ett förlag där vissa andra satsningar inte varit så lyckade.

Kommer det att bli mindre avklädda tjejer?
– Jag är av den åsikten att det aldrig är principiellt fel att anspela på sex. Däremot så kan det ju vara så att läsarna, och för den delen annonsörerna, har en annan inställning till det.Det gäller att paketera produkten på rätt sätt och det bygger på exakt samma kommersiella mekanismer som all media. Som tjejtidningar, bilagor, Big Brother etc. Sex säljer. Inget konstigt med det.

Han fortsätter:
– Café och King har en felaktig inställning att folk utanför tullarna är lika intresserade av mode som de är. Men det är bara att åka utanför till tullarna och titta på till exempel en nattklubb i Gävle vilken nivå modeintresset ligger på.

Gillar man avklädda tjejer mer utanför Stockholm?
– Nej, kanske inte så men lite lättsam underhållning är aldrig fel.

Hur har din egen inställning till det förändrats?
– Jag inte är lika intresserad av avklädda tjejer som när jag startade Moore. Då var jag gift med en ”tutti-frutti”-modell. I dag är jag tvåbarnsfar och tillsammans med Katrin Zytomierska. Hon sätter, tyvärr, stopp för alla såna där dumheter man höll på med förut, haha.

Har du mognat?
– Jag har en aning mognare syn på livet. Min dotter har fyllt åtta år och jag har fått mitt andra barn. Nu lever jag ett klassiskt liv som småbarnsförälder. När jag startade Moore för tio år sedan var jag en helt annan person.  Hela vår lansering byggde på att jag skulle vara någon sorts galjonsfigur, en svensk Hugh Hefner.

Hur ser det ut i övrigt framöver?
– Jag håller på med uppföljaren till ”En flickfotografs bekännelser” som kommer att lanseras till bokmässan i höst. Dessutom släpps den första boken på pocket i sommar. Annars gör jag mycket reklamjobb och plåtningar så det är fullt upp. Man ska få tiden att räcka till familjen också.

Fotnot: Bingo Rimér och Katrin Zytomierska är inte gifta men han kallar henne "frugan" och menar att det bara är en tidsfrågan innan så blir fallet

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Moore

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.