Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ministern till attack mot den privata välfärdslobbyn

Publicerad: 10 maj 2017, 05:51

Ardalan Shekarabi.

Foto: Andreas Elgstrand

Ardalan Shekarabi anklagar näringslivet för att ha försökt tysta debatten om bolagsvinster i välfärden, Snapchat rullar ut flera nyheter och FBI-chefen fick sparken via tv. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookSnapchatDonald Trump

Ministern till attack mot den privata välfärdslobbyn
Igår överlämnade utredaren Ilmar Reepalu slutbetänkandet i utredningen om vinster i välfärden. Utredningen har fått hård kritik från flera håll, men igår slog civilminister Ardalan Shekarabi (S) tillbaka.
– Det är mycket starka lobbykrafter som har motarbetat den här utredningen. Trots denna kraftiga lobbyism har utredningen genomfört sitt arbete, sa han igår på pressträffen enligt DN.

Han anklagade näringslivet för att ha försökt tysta debatten om bolagsvinster i välfärden.
– Det är beklagligt att det funnits en vilja att tysta frågeställningen. För samhällsklimatet är det viktigt att frågor får ställas. Det är problematiskt om debatten helt domineras av ekonomiska intressen, säger Ardalan Shekarabi.

Snapchat släpper flera stora nyheter...
Inför Snaps kvartalsrapport passar bolaget på att göra några större uppdateringar av appen. Den mest noterbara är att Snapchat nu tillåter snaps med obegränsad visningstid. Videoklippet eller bilden kan framöver synas hos mottagaren till dess att vederbörande aktivt väljer att sluta titta, till skillnad mot tidigare då sändaren bestämt antalet sekunder den visats upp. Dessutom lanserar man möjligheten att loopa videoklipp samt ett nytt "magiskt" raderingsverktyg som ersätter objekt med bilddata från den omkringliggande miljön, rapporterar The Verge.

...och är nästan lika stort som Facebook bland tonåringar
Tidigare undersökningar har visat hut starkt Snapchat är bland unga mediekonsumenter. Nu visar färska siffror att Snapchat i USA lockar tonåringar i nästan lika hög utsträckning som Facebook, trots att tjänsten bara är en åttondel så stor totalt sett, rapporterar Recode. Sajten Techcrunch har också genomfört en undersökning som visar många av Snapchat-användarna fortsatt är lojala till appen, trots Facebooks alla försök att kopiera dess framgångsrecept.

FBI-chefen fick sparken via tv
FBI-chefen James Comey fick sparken av president Donald Trump i natt. Ett besked han själv först såg på tv – och trodde var ett skämt, enligt bland annat The New York Times. James Comey var i hetluften vid valet då FBI inledde en granskning av de hackade mejlen från Hillary Clintons kampanj. På senare tid har det istället handlat om deras granskning av Trumps administration och de påstådda kopplingarna till Ryssland.

Kvartoft berättar om GW:s krav på SVT
Veckans Brotts programledare Camilla Kvartoft berättar i "Värvet" om vilken makt Leif GW Persson hade att påverka hennes framtid på kanalen. Till en början tackade hon nej till att göra programmet eftersom hon inte hade någon fast anställning.
Men Leif GW Persson var säker på att det var Kvartoft som skulle vara programledare, och fick SVT att ändra sig.
– Då återkom SVT sen, och erbjöd mig anställning. Det var GW som hade dragit i lite trådar, berättar Camilla Kvartoft i podden enligt Expressen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.