Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Minskad vinst för Expressen

Publicerad: 9 februari 2012, 12:58

Nionde vinståret i rad – men minskad vinst. Bonnier-ägda Expressens gjorde ett plusresultat före avskrivningar (Ebitda) på 115,3 miljoner kronor för 2011. – Upplagemarknanden har varit tuff och vi har haft en stagnerande annonsmarknad 2011, säger vd:n Bengt Ottosson.


Vinsten 2011 är  lägre än vinsten 2010 (161,8 mkr), som var Expressens bästa någonsin.

Vinsten   efter avskrivningar och strukturkostnader (Ebita) 2011 blev 77,1  mkr  (145,7 mkr). Strukturkostnader och engångskostnader nådde 33  mkr.

Bengt Ottosson är nöjd med tanke på läget och förutsättningarna med en drastiskt fallande upplaga.

–  Upplagetappet har legat på en något högre nivå än tidigare vilket vi  inte kompenserat fullt ut med den prishöjning som gjordes under  sommaren.

–   Samtidigt har magasinverksamheten fortsatt växa och satsningen där   fortsätter under 2012 med en vidareutvecklad prenumerationsverksamhet,   kompletterade med nya satsningar på kund- och temabilagor.

–   Papperstidningen Expressen har successivt tagit marknadsandelar på   kvällstidningsmarknaden, men trots detta finns det ett strukturellt   upplagetapp som understryker vikten av att fortsätta satsa på och   utveckla de digitala intäktsmöjligheterna – både vad gäller annons och   innehåll, säger Bengt Ottosson i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.