Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Miss World trycker på paus

Publicerad: 10 oktober 2012, 15:07

Omslag till Miss World

Efter två nummer tar tidningen Miss World en paus på obestämd tid. Enligt tidningens kreativa chef och ansvarige utgivare Jesper Heed har arbetet försvårats den senaste tiden. Tidningen har haft problem i sökandet efter nya delägare och finansiärer.


Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Tidningen Miss World grundades av Per Holknekt och Jesper Heed. Man har hittills gett ut två nummer av tidningen. Nu väljer redaktionsledningen att ta en paus.

Det blir inga fler nummer av tidningen i år. Tidningen har haft svårt att hitta nya samarbetspartners i form av delägare och finansiärer.

– Framtiden är i nuläget oviss av flera skäl. Ekonomiskt och finansiellt. Vi vill fortsätta, men det blir svårt just nu, säger Miss Worlds kreativa chef och ansvarige utgivare Jesper Heed till Resumé.

Hur stort tålamod har ni med den ekonomiska situationen?

– Allting har en början och just nu är tidningen långt ifrån ett vinstprojekt. Alla som kan den här branschen och kan räkna vet att det inte kan bli en ekonomisk succé direkt. Vi kommer i framtiden att söka nya partners och delägare med kapital. För om det blir en fortsättning så kommer vi att behöva helt andra ekonomiska resurser, men det är en senare fråga.

Vid sidan av de ekonomiska problemen är tidningens huvudskribent och redaktör Kristian Gidlund sjukskriven. Beskedet att hans magcancer hade försvårats kom i samband med produktionen av det andra numret av tidningen i somras.

Både Kristian Gidlund och Jesper Heed är noga med att understryka att Miss Worlds paus inte på något sätt beror på sjukskrivningen. Även om omständigheterna självklart har påverkat känslorna på redaktionen.

– Allt har varit väldigt chockerande. Det är svårt att veta vad som händer just nu och jag tror att alla förstår att den senaste tiden har varit oerhört svår för oss. Det här har lamslagit oss alla, säger Jesper Heed och fortsätter:

– Jag har känt Kristian sedan han var 18 år och det som hänt är naturligtvis fruktansvärt. Kristian är också vår huvudskribent. Man byter inte ut Mick Jagger utan att det får effekt. Men pausen beror på de ekonomiska svårigheterna och inget annat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.