Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Misshandlade man under FLX-produktion

Publicerad: 12 december 2014, 07:09

Det gick vilt till under inspelningarna.

Foto: Pressbild.

En 80-åring körde på en vakt som spärrade av inspelningsplatsen till Hundraåringen, Twitter-grundaren skiter fullständigt i att Instagram nu är större än mikrobloggen och ett företag i Jönköping fälls för könsdiskriminerande reklam. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenTwitterInstagramYoutubeFLX

Misshandlade man under FLX-produktion
Det var under inspelningen av FLX-producerade långfilmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" som en man i 80-årsåldern struntade i avspärrningarna utanför Vara i samband med produktionen och i stället körde på den vakt som spärrade av området. Skaraborgs tingsrätt dömer nu mannen till villkorlig dom, dagsböter och skadestånd om 10 500 kronor. Bakom avspärrningarna skulle en sekvens med en voltande bil ta plats, enligt TT. Regissör för Hundraåringen är Felix Herngren.

Twitter-grundarens råsop mot Instagram
Instagram har för första gången gått om Twitter i antal aktiva användare, men Ev Williams, en av twittergrundarna är inte det minsta imponerad.
– Det skiter jag fullständigt i. Twitter har haft ett mycket större genomslag i världen än Instagram. Det är som att jämföra äpplen och päron. Twitter tjänar fan så mycket mer pengar än Instagram, om det nu är det som oroar Wall Street, säger han till Fortune (via Omni).

Företag i Jönköping fälls för könsdiskriminerande reklam
En reklam-affisch för en högtalare har väckt upp känslor. På bilden finns förutom själva högtalaren också en lättklädd kvinna med en urringning som avslöjar en stor del av hennes ena bröst. Anmälaren anser att reklamen är könsdiskriminerande, och får bifall av Reklamombudsmannen som alltså fäller reklamen, skriver P4 Jönköping.

Youtube storsatsar på gif
Videosajten kör ut en ny funktion där klipp kan byggas upp utifrån gif-bilder - något som länge varit ett populärt sätt att skapa rörliga bilder i sociala medier. Men ännu kan man inte använda funktionen på alla Youtube-klipp, skriver Metro som hänvisar till Techcrunch.

Google plockade bort Amazons app
Amazons klassiska shoppingapp är borta med vinden. I alla fall i Googles Playbutik där den är ersatt av en annan, som inte har någon inbyggd appbutik i sig. Anledningen ska vara att Google inte längre tillåter appar vars syfte är att distribuera appar. Det skriver Techcrunch.

Fler träder fram som offer i Cosby-fallet
Efter den senaste tidens sexanklagelser mot tv-stjärnan Bill Cosby träder nu ännu en kvinna fram och säger att han utnyttjat henne. Den här gången är det supermodellen Beverly Johnson som anklagar Cosby för att ha drogat henne i mitten på 80-talet. Totalt har över 20 kvinnor anklagat Cosby för övergrepp, skriver TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.