Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mitt äktenskap med Expressen tar aldrig slut

Publicerad: 25 oktober 2011, 07:56

Efter 44 år på Expressen avtackades Expressen-legendaren Thomas Malmquist, 66, på redaktionen i går. – Mitt äktenskap med Expressen tar aldrig slut, säger "Malmen", som med ytterst få undantag är den ende tidningsjournalisten Björn Borg vill prata med.


Expressens förre chefredaktör Bo Strömstedt avtackade Thomas Malmquist på Expressens redaktion i går. Foto: Robban Andersson.

Sportjournalisten Thomas Malmquist, 66, har jobbat på Expressen sedan 1967.

Han är ett av tidningens stora namn på sportsidan. I går avtackades han efter lång och trogen tjänst.

Thomas Malmquist avslöjade bland annat en stor mutskandal 1990 och han är också den som fått snacka med Björn Borg, som blivit en nära vän.

Gång på gång har Thomas Malmquist gjort exklusiva intervjuer  med Borg, som annars har haft taggarna utåt mot media under många år.

– Vi har haft goda relationer de sista sju, åtta åren. Han har i  princip bara pratat med mig. Jag har följt honom sedan han var 16-17 år.  Men vi har varit rejält osams också – han pratade inte med mig på fem  år, säger Thomas Malmquist till Resume.se och fortsätter:

– Björn säger att han älskar Expressen och att han alltid gjort det,  trots att han varit osams med reportrar på tidningen. Han är uppväxt med  Expressen och säger att det är en självklarhet att ställa upp som  krönikör.

Thomas Malmquist har ”spökskrivit” Björn Borgs krönikor som publicerats i tidningen på senare år.

Till Expressen säger Thomas Malmquist att tiden på Expressen har varit som ett äktenskap.

– Vi ar varit tre i mitt äktenskap. Jag, min fru, och Expressen. Men vi kommer aldrig att skiljas, säger "Malmen".

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.