Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mitt i krispaketet - MittMedia köper Sundvalls nyheter

Publicerad: 25 januari 2013, 15:05

Foto: Björn Elgstrand.

Resumé har tidigare rapporterat att 100 redaktionella medarbetare ska lämna Mittmedia under de närmaste tre åren. Mitt i brinnande sparpaket slår man till och köper gratistidningen Sundsvalls Nyheter av grundarna Urban Åberg, Pierre Åberg och DirektPress.


Ämnen i artikeln:

MittmediaThomas Peterssohn

– Sundsvalls Nyheter är en uppskattad tidning som länge imponerat på  oss. Vi är glada att få med den i vår växande gratistidningsportföljs,  säger Thomas Peterssohn, vd och koncernchef för MittMedia i en  kommentar.

MittMedia gick nyligen ut med att 150 medarbetare ska lämna  bolaget under närmaste tre åren, varav 100 redaktionella medarbetare.  

MittMedia har även plockat in en ny HR-chef i form av Karin Andersson för att leda förändringen. Hon har tidigare varit platschef vid bemanningsföretaget Kompetens i  Skåne.

MittMedia slår nu till och köper Sundsvalls Nyheter mitt i  sitt pågående sparpaket.

Sundsvalls nyheter startade 2007 och ingår i  tidningskedjan DirektPress, vilken ger ut ett antal lokala  gratistidningar i Sverige.

Sundsvalls nyheter går även ut till hushåll i  Härnösand, Timrå och Ånge och har en total upplaga på 70 000 exemplar  per vecka.

Sundsvalls Nyheter omsatte 27 miljoner kronor förra året och  hade 20 anställda.

MittMedia ger sedan tidigare ut de oberoende  morgontidningarna Sundsvalls Tidning och Dagbladet.

Sundsvalls Nyheter  ska forstätta som tidigare:
– Det känns jättebra  att vi nu går in i en ny fas och blir en del av MittMedia som ger oss  förutsättningar att fortsätta utveckla tidningen för läsare och  annonser, säger Urban Åberg, vd för Sundsvalls Nyheter, i en kommentar.

MittMedias förvärv av  Sundsvalls Nyheter är en del av bolagets strategi att växa inom lokala  gratistidningar vid sidan sina 17 abonnerade dagstidningar.

Mittmedia  har introducerat gratistidningar i Gävle, Östersund och Dalarna under  det senaste året.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MittmediaThomas Peterssohn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.