Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mitt i lägger ner Lidingö Tidning

Publicerad: 16 maj 2017, 07:40

Lidingö Tidning skrotas och Mitt i fokuserar verksamheten till gratistidningen.

Lokaltidningskoncernen Mitt i lägger ner den prenumererade Lidingö Tidning och fokuserar i stället på gratistidningen Mitt i Lidingö.


Ämnen i artikeln:

Maria CroonLokaljournalistikAnna Körnung

Lokaltidningen Mitt i:s enda prenumererade tidning, Lidingö Tidning, avvecklas efter flera år av vikande annons- och prenumerationsintäkter. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är ett mycket tungt beslut att fatta då tidningen har lång tradition och oerhört engagerade medarbetare, läsare och annonsörer. Men det finns tyvärr ingen annan utväg med tanke på den förlust tidningen gör, säger Maria Croon, vd för Lokaltidningen Mitt i i en kommentar.

Efter nedläggningen finns lokaltidningen kvar i området med Mitt i Lidingö, som sedan år 2006 distribueras till alla hushåll på Lidingö.

– Vi tar med oss den goda och nära journalistiken från Lidingö Tidning för att fortsätta vara Lidingöbornas lokaltidning, men väljer nu att satsa all vår kraft på en tidning, Mitt i Lidingö i stället, säger Anna Körnung, chefredaktör för Lokaltidningen
Mitt i.

Sista numret av Lidingö Tidning kommer på midsommarafton, i anslutning till sommaruppehållet. MBL-förhandlingar påbörjas angående de fyra tjänster som i dag finns på Lidingö Tidning.

Lidingö Tidning har en prenumererad upplaga på drygt 3000 och har ingått i Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB sedan 2010.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.