Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mitt i-tidningarna stäms för förtal

Publicerad: 27 mars 2008, 15:30

En mäklare i Stockholm har stämt Mitt i:s ansvarige utgivare Niclas Breimar för förtal efter att tidningen kallat henne för ”fuskmäklare”.


Mäklaren uppmärksammades i TV3:s Insider 2006. Då hade hon just gått på mammaledighet och i tv-programmet berättade man att fastighetsmäklarnämnden skulle granska en rad mäklare i Stockholm.

Mäklaren i fråga återgick i tjänst för en tid sedan och nu vill fastighetsmäklarnämnden tala med henne om hennes inställning till fejkade budgivningar.

Mitt i Östermalm skrev om mäklaren, i en artikel med rubriken ”Mäklare tros ha fejkat bud”. Underrubriken löd ”I dag kommer ett nytt förslag som skall stoppa fuskmäklarna”.

I artikeln beskrivs mäklarens mammaledighet som en timeout från jobbet på grund av att fastighetsmäklarnämnden skulle inleda en granskning, vilket inte var fallet.

”Redan rubriksättningen utpekar XX oreserverat och utan närmare precisering som misstänkt för brottslig handling”
skriver man i stämningsansökan.

Vidare har tidningen klarlagt att den utpekade mäklaren har fejkat bud och att en brottsutredning pågår, fortsätter advokaten som menar att det är frågan om allvarliga förtalsuppgifter.

Man yrkar på 50 000 kronor i skadestånd samt att domen ska publiceras i Mitt i Östermalm.

Mitt i:s ansvarige utgivare Niclas Breimar skriver i ett mejl till Resume.se:

"Det är en artikel vi publicerade den 29 januari, och som vi inte fått några som helst synpunkter på. Förrän i förra veckan när en advokat hörde av sig med ett "utkast till stämningsansökan".
Jag delar inte alls uppfattningen om att det skulle röra sig om förtal. Men nu kommer vår advokat att sköta det här."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.