Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedia bildar granskningsgrupp

Publicerad: 25 oktober 2016, 06:58

Mittmedias lokala titlar gör nu en omfattande gemensam satsning på undersökande journalistik.


Ämnen i artikeln:

MittmediaGranskning

Chefredaktörsgruppen i Mittmedia har bestämt sig för att starta Mittmedias granskningsgrupp. I den kommer undersökande reportrar från samtliga titlar och regioner att ingå.

– Vår målsättning är att bli Sveriges största grävande redaktion. Mittmedia har 28 dagstidningstitlar, och täcker en stor del av Sverige med kvalificerad lokaljournalistik. Genom ökat grävsamarbete kommer vi att bli ännu vassare, säger Anna Gullberg, chefredaktör Gefle Dagblad i ett pressmeddelande.

– När Mittmedia under hösten och vintern går in i vår stora satsning på betalt innehåll så är det viktigt att vi kan erbjuda ännu större mängder kvalificerad journalistik. Satsningen på detta reporternätverk, där vi också kan lära av varandra, är ett led i det. I början av nästa år hoppas vi vara igång med den första publiceringen, säger Anna Gullberg en ytterligare kommentar.

Ambitionen med satsningen är att tillvarata den kunskap som finns lokalt, och omsätta den i större granskningar. Viljan är att flera regioner samtidigt ska kunna få utväxling i form av fördjupning och avslöjanden.

Granskningsgruppen  kommer också att få i uppdrag att föra ut den specialkunskap om metoder för undersökande journalistik som de får genom projektet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaGranskning

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.