Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedia över två miljarder

Publicerad: 22 februari 2016, 10:08

Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn.

Foto: Pressbild.

Efter köpet av Promedia passerade Mittmedias omsättning två miljarder kronor i fjol. Resultatet förbättrades också.


Ämnen i artikeln:

MittMediaBokslutMittmediaThomas Peterssohn

Mittmedia-koncernen presenterar sitt bokslut för 2015 i ett pressmeddelande. Där framgång att omsättningen under fjolåret landade på 2085 (1445) miljoner kronor. Då ingår Promedias och Adeprimos intäkter under nio månader.

Rörelseresultatet (EBITDA) ökar till 137 (114) miljoner kronor 2015. Då ingåår omsutruktureringskostnader och andra engångposter om 46 miljoner kronor. Räknat på det underliggande resultatet blev marginalen nio procent för koncernen.

– Jag är glad över att vi klarar att prestera en god lönsamhet samtidigt som det stormar i tidningsbranschen. Vi fortsätter att omstrukturera våra verksamheter, ställa om till en digital affär och samtidigt tjäna pengar, säger Thomas Peterssohn, vd och koncernchef i MittMedia, i en kommentar.

Men långt i från allt ser ljust ut. Annonsintäkterna minskade med åtta procent och intäkterna från print med 11 procent. Under 2015 stod digitalt, radio och gratistidningar för cirka 25 procent av Mittmedias omsättning. På plussidan ökade radio och digitalt liksom abonnemangsintäkterna.
– Både de gamla och de nya verksamheterna har jobbat hårt med att effektivisera den traditionella tidningsverksamheten och har förbättrat den underliggande lönsamheten", säger Thomas Peterssohn.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.