Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedia planerar sammanslagningar – omkring 18 tjänster kan försvinna

Publicerad: 17 februari 2015, 13:46

Thomas Peterssohn, vd på MittMedia.

Mittmedia har planer på att införa en gemensam redigering och sportredaktion. Cirka 18 tjänster kan försvinna, det skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedias ledning har föreslagit införandet av en gemensam redigering och sportredaktion. Hur många tjänster som berörs är än så länge oklart och förhandlingarna med journalistklubben på Mittmedia inleds den 25 februari.

En gemensam sportredaktion skulle minska antalet tjänster från 42 till 36. När det gäller antal heltidsredigerare skulle förslaget innebära att antal tjänster bantas från 45 till 33.


– Vi ska göra resultatförbättrande åtgärder på 80 miljoner kronor på två år. Det inkluderar ökade intäkter och minskade kostnader. Av dessa ska 50 miljoner kronor ha effekt 2015, så självklart finns det ett beting att spara, och det är ett antal tjänster som vi sparar på det här. säger Per Åhlin, Mittmedias administrative redaktionschef till Journalisten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.